Nokian Yrittäjät ja Tredun opiskelijat loivat yhdessä onnistuneen messuelämyksen

Tredun logistiikkaopiskelijat ja opettaja ulkoständillä.

Perinteeksi muodostunut Messut Nokialla -tapahtuma järjestettiin taas viikonloppuna 18.–19.5.2024. Nokian Yrittäjien järjestämät messut toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Nokian kaupungin kanssa. Tredun opiskelijat kymmeneltä eri koulutusalalta olivat aktiivisesti mukana tapahtumajärjestelyissä.

Pitkäaikainen yhteistyö järjestäjien kesken varmisti sen, että tänäkin vuonna tapahtuma tarjosi monipuoliset ja onnistuneet yleismessut kävijöilleen. Kaksipäiväinen tapahtuma oli pääsymaksuton ja tekemistä riitti koko perheelle lapsista aikuisiin. Elintarvikeopiskelijoiden valmistamat maukkaat kahvilaherkut hupenivat viikonloppuna parempiin suihin ja kävijät pääsivät nauttimaan aurinkoisesta säästä.

”Järjestelyt sujuivat hyvässä yhteishengessä. Yhteistyö vaatii joustavuutta puolin ja toisin, sillä Nokian Yrittäjät pyörittävät messuja vapaaehtoisvoimin ja me oppilaitoksena opiskelijavoimin. Loistava porukka oli taas mukana ja hieno tapahtuma saatiin aikaiseksi!” Tredun yrityskoordinaattori Sari Korju tiivistää.

Arvokasta käytännön kokemusta jopa sadalle opiskelijalle

Tredu esitteli myös toimintaansa messuilla koko viikonlopun. Ulkoalueella opiskelijat Nokian Silta-kampukselta esittelivät logistiikan ajokalustoa ja koulutusalaa. Etenkin perheen nuorimmat ilostuivat päästessään tutustumaan ajoneuvoihin lähietäisyydeltä. Tutkintoon valmentavan koulutuksen (TUVA) opiskelijat taas edustivat Tredun sisäständillä.

Tredun opiskelijat osallistuivat tapahtumajärjestelyihin työssäoppimisen ja projektien kautta. Kaiken kaikkiaan messujen järjestelyissä oli mukana jopa lähemmäs sata opiskelijaa 10 eri koulutusalalta. Mukana olivat Nokian, Kangasalan, Mediapoliksen ja Santalahdentien toimipisteet.

Tapahtumaa rakensivat rakennus-, sähkö- ja logistiikka-alan opiskelijat, kun kiinteistöala piti taas huolen messujen yleisestä siisteydestä. Ääni- ja valotekniikkaa tapahtuman ajaksi hoitamaan palkattiin toiminimellä Tredun oma opiskelija Mediapoliksesta.

Arvokasta kokemusta tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta saivat liiketoiminnan työssäoppijat, jotka myivät messupaketteja näytteilleasettajille. Myös julkaisutuotanto vastasi laajasta projektista sisältäen aina messulehden suunnittelun ja verkkosivujen ylläpidon.

Tredu oli nyt mukana järjestelyissä viidettä kertaa. Yhteistyö vakiintuu kerta toisensa jälkeen ja se jatkuukin messujen merkeissä taas vuonna 2026.

Marita Hietanen, koulutuspäällikkö

Lisätietoja