Pitkän uran tehneet tredulaiset saivat ansiomitalit rintaansa

Kaupungin ansiomitalien luovutusperusteina ovat 40, 30 tai 20 vuoden palvelussuhteet Tampereen kaupungin palveluksessa. Vallitsevan tilanteen vuoksi Tredun palveluksessa olevat palkittiin Raatihuoneen sijaan pienimuotoisemmin Santalahdentien Ravintola Elmerissä. Juhlavassa tilaisuudessa kultaiset tai hopeiset ansiomitalit luovutettiin 20 henkilölle, joista paikalle olivat saapuneet lähes kaikki.

Hopeiset mitalit rintaansa saivat mm. erityisopettajat Vesa Jarske ja Hanna Koskinen sekä ammatillinen ohjaaja Tarja Tuominen. He ovat keskenään työkaveruksia, jotka ovat työskennelleet Tredun uransa aikana myös samassa toimipisteessä. Tyypillistä onkin, että toimipisteet ovat ihmisillä vaihtuneet, jatkuvan muutoksen ja kehittymisen ohessa.

 

– Työni sisältö on ollut kyllä monenlaista, muistelee uraansa tänä päivänä Pallotien toimipisteessä erityisopettajana työskentelevä Hanna Koskinen. Hän on toiminut 20 vuoden palvelusvuotensa aikana toisen asteen lisäksi lastentarhanopettajana sekä erityislastentarhanopettajana.

 

Myös Ajokinkujan toimipisteessä ammatillisena ohjaajana työskentelevä Tarja Tuomiselta löytyy lastentarhanopettajataustaa.

 

– Seuraavaksi voisin ajatella kouluttautuvani kuraattoriksi tai opettajaksi, Tuominen kaavailee.

 

Hiedanrannan oppimiskylässä opiskelijoita luotsaava erityisopettaja Vesa Jarske suunnittelee jo ensi vuonna alkavien eläkepäiviensä viettoa. Hän on kiinnostunut taivaanilmiöiden valokuvaamisesta. Tämä harrastus vaatii yövalvomista ja Jarske odottaakin malttamattomana eläkepäivien kiireettömiä aamuja.

 

40 vuoden opettajauran hiusalan sekä liiketalouden opettajana tehnyt ja kultaisella ansiomerkillä nyt palkittu Irma Pelto on jo ehtinyt eläkepäiviensä viettoon.

 

– Eipä ole ollut vaikeaa asettua eläkeläiseksi mutta edelleen on vaikeaa sanoa itseään eläkeläiseksi, Pelto nauraa.

 

Nyt Irma Pelto saa rauhoittua kesämökillään, itsenäisen työn sekä aktiivisen työn ohella kouluttautumisensa jälkeen.

 

– Opettajalle on tosi tärkeää pitää osaamisensa ajan tasalla, hän vinkkaa vielä uraansa jatkaville kollegoilleen.

 

 

Onnittelut kaikille ansiomitalin saaneille!

 

 

Teksti:


Tanja Meronen