Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.–24.3.2024.

Kuvituskuva, jossa esimerkiksi punainen ja sininen käsi pitävät toisistaan kiinni, korva joka kuulee ikäviä asioita ja punainen käsi, joka estää puheen.

Mitä sinä tekisit? -rasismin vastainen viikko haastaa tänä vuonna meistä jokaista toimimaan rasismia vastaan. Tredun toimipisteillä tapahtuu viikon teeman mukaista toimintaa. Hhaastamme viikon aikana jokaisen myös pohtimaan, miten me kaikki voisimme edistää yhdenvertaisuutta.

Esimerkkejä viikon ohjelmasta

Tredun Santalahdentien toimipisteessä rasismin vastaista viikkoa vietetään monipuolisesti erilaisin tapahtumin. Ohjelmassa on muun muassa yhdenvertaisuustyöpajoja, taidepajoja, aamunavauksia ja ”Drawing Together” -dokumenttielokuvaesitys. Dokumenttielokuva kuvaa koskettavalla tavalla oman tien löytämisestä uudessa kotimaassa ja se kertoo alaikäisinä turvapaikanhakijoina Pohjois-Eurooppaan saapuneiden nuorten tarinan ja heidän matkastaan uuteen kotimaahan. Dokumenttielokuvaa esitetään auditoriossa torstaina 21.3., ja paikalla on myös elokuvassa esiintyviä nuoria kertomassa omista kokemuksistaan.

Jokaiseen Tredun toimipisteeseen jaetaan Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen Tredu -julisteita, jotka sisältävät QR-koodin kyselyyn osallistumiseen. Kyselyssä pyydetään osallistumaan Tredun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman valmisteluun sekä visioimaan yhdenvertaista ja tasa-arvoista opiskeluympäristöä. QR-koodin sisältävä visuaalinen materiaali pyörii myös Tredun infonäytöillä kaikissa toimipisteissä.

Rasismin vastaisen viikon lisäksi tarjolla on avoimia koulutuksia ammattilaisille, kuten verkkokoulutus antirasismista THL:n toimesta. Nämä koulutukset käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa ja pyrkivät vähentämään etnistä syrjintää.

Rasisminvastaista viikkoa vietetään koko Tampereen kaupungin laajuisesti.