Säilytä tutkintotodistuksesi huolella

Jälleen on se aika vuodesta, jolloin käsissä saattaa olla yhtä aikaa jäätelö, ruusu ja kallisarvoinen todistus opiskelusta. Ruusu kuihtuu, jäätelöhetki painuu muistojen virtaan, mutta tutkintotodistusta tarvitaan vielä monta kertaa tärkeän päivän jälkeen. Tässä kootut vinkit, joilla säilytät opiskelutodistuksen hyvänä.

Ilon ollessa ylimmillään todistus saattaa olla helpointa taitella takataskuun tai sujauttaa niin hyvään jemmaan, ettei sitä muista enää itsekään. Pesukoneen murskaamien tai hukkuneiden opiskelutodistusten tilalle kysellään joka kevät uusia todistuksia Tredun opintotoimistosta. Kyse ei ole yksittäisistä tapauksista. Opintosihteereitä työllistävä trendi on lisääntynyt vuosi vuodelta.

Opintotoimistopäällikkö Merja Hakkarainen Tredusta kannustaa ammattiin valmistuvia panostamaan todistuksen säilyttämiseen ensihetkestä alkaen.

– Todistus on kirjallinen varmistus osaamisestasi. Jos haet jatko-opintoihin, sillä varmennat jo olemassa olevan osaamisesi, painottaa Hakkarainen todistuksen arvoa.

Oppilaitoksessa todistus ojennetaan tavallisesti todistusta suojaavassa pahvisessa kansiossa, jossa se kannattaa kuljettaa kotiin asti.

Tutkintotodistus on avain työelämään, sillä todistusta kysytään myös työhaastattelussa. Työhaastatteluissa kannattaa tehdä maksimaalinen vaikutus rekrytoijaan. Hakijan järjestelmällisyydestä ja huolellisuudesta kertoo paljon se, miten hän esittelee työ- ja opiskelutodistukset. Ovatko todistukset repussa sikin sokin vai esitelläänkö ne siistissä kansiossa?

Työhönottotilanteessa todistuksia usein skannataan, joten silloin on kätevää, jos todistukset ovat valmiiksi mapissa irrotettavissa muovitaskuissa. Näin todistukset pysyvät tallessa, järjestyksessä ja siisteinä vuosikymmeniä. Säilytä tutkintotodistuksesi siis huolella, tarvitset sitä monta kertaa opiskelu- ja työurasi aikana.

Onnea kaikille valmistuville!