SAKUstars-kulttuurikilpailu pyörähtää taas käyntiin – tredulaisia mukana huikea määrä!

Iso joukko ihmisiä seisoo ja hurraa esiintyvälle räppääjälle.

SAKUstars on vuosittain huhtikuussa järjestettävä kulttuurikilpailu ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Tämän kevään kisat järjestetään 23.–25.4.2024 Ikaalisissa ja kilpailuihin osallistuu useita satoja opiskelijoita eri puolilta Suomea. Vuonna 2026 SAKUstars järjestetään Tampereella Tredun toimesta – kannattaa siis pistää vuosi 2026 jo muistiin ja alkaa valmistautua kisoihin kotikonnuilla!

Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille, että paikan päällä tehtäville suorituksille. Kisapäivien aikana luvassa on huikeita suorituksia eri taiteen osa-alueilta, iloa ja innostusta sekä ennen kaikkea lämminhenkistä ja toisia kannustavaa tunnelmaa.

Tredulta lähtee jälleen kerran linja-autollinen innokkaita talentteja kilpailemaan. Kaiken kaikkiaan tredulaisia lähtee Ikaalisiin osoittamaan omaa kulttuurillista osaamistaan huikeat 40 – mikä on selkeästi enemmän kuin viime vuonna. Ikaalisiin matkataan Tredun omalla linja-autolla, jota kuljettaa Tredun oma opiskelija suorittaen samalla ajoharjoittelua tai ammattiosaamisen näyttöä.

– SAKUstars-kulttuurikilpailu on upea mahdollisuus ammattiin opiskeleville opiskelijoille osallistua oman talenttinsa saralla. SAKUstarsin tarkoitus on kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksessa ja antaa opiskelijoille mahdollisuus tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei oppilaitoksen arjessa välttämättä muuten tule esiin. Sakuissa tärkeää on osallistuminen, ei voitto. Tredun joukkueen voima on yhteisöllisyys ja se, että kannustetaan toinen toista osallistumaan ja esiintymään, tuomaan esiin se oma talentti. Monasti tämä tsemppaa opiskelijaa myös opiskeltavan alansa opinnoissa eteenpäin. SAKUstarsin kautta onkin myös mahdollista kerryttää osaamispisteitä valinnaisiin yto-opintoihin. Kaikki tredulaiset, tervetuloa mukaan SAKUstars toimintaan! Rohkaisee Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen.

Tredulaisille menestystä ennakkosarjoissa

Ennakkotöistä tuli tredulaisille jo upeaa menestystä, sillä Treduun tuli viisi kunniamainintaa. Iita Leppänen sai kunniamaininnat taidekäsityöstään ja runostaan, Eetu Järvinen runostaan, Sonja Huitula animaatiostaan ja Alvar Silen julisteestaan.

Tästä on hyvä jatkaa livekilpailuihin!

Kilpailufiilistä voit seurata Instagramista @sakustars ja @treduofficial tileiltä.

Lisätietoja

Lehtori

Katja Pynnönen-Aaltonen