SAKUstars-kulttuurikilpailussa nähdään taitavia tredulaisia jo kymmenettä vuotta

SAKUstars on vuosittain huhtikuussa järjestettävä kulttuurikilpailu ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Tämän kevään kisat järjestetään 25.–27.4.2023. Kilpailuihin osallistuu noin 500 opiskelijaa eri puolilta Suomea. Järjestelyvastuussa on Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja kilpailu järjestetään Kurikan kampuksella. Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille, että paikan päällä tehtäville suorituksille.

Tredulaisille menestystä ennakkosarjoissa  

Ennakkotöistä on tullut jo menestystä. Salla Lensu nousi ensimmäiselle sijalle kuvanveistossa upealla teoksellaan, jota tuomarit kuvailivat teeman mukaiseksi, pohdintaa ja ajatuksia herättäväksi teokseksi. Tekninen toteutus sekä tulkinta olivat mielenkiintoisia.

Kunniamainintoja kotiin toivat Erika Rahkola animaatiollaan, Iris Pauniaho runollaan sekä Nicol Kytökangas piirrostaiteellaan. Onnittelut hienoista suorituksista!  

Salla Lensu ansioitui kuvanveistossa upealla teoksellaan.

Hyvällä fiiliksellä kisoihin

Koko Tredun 10-vuotisen taipaleen ajan SAKUstarsiin on lähtenyt linja-autollinen tredulaisia talentteja. Tänä vuonna joukkue on hieman isompi, kuin viime vuonna. Yhteensä kilpailuun lähteekin 27 tredulaista opiskelijaa näyttämään omaa kulttuurillista osaamistaan. Matkaan lähdetään Tredun omalla linja-autolla jota kuljettaa Tredun oma opiskelija.

– Tärkeintä SAKUstarsissa ei ole voitto, vaan osallistuminen, kertoo Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen.

Perinteisten kilpailusarjojen lisäksi tredulaisia voi nähdä SAKUstarsissa muuallakin. Ensimmäisen vuoden julkaisutuotannon opiskelijat Nicol Kytökangas ja Roosa Mustikkamaa toteuttavat kilpailun yhteydessä SAKUStarsin verkkosivujen kuvien uudistamisprojektin. Reippaat opiskelijat totesivat kuvien kaipaavan päivitystä ja tarjosivat rohkeasti apuaan. Kilpailun aikana he tuottavat sisältöä myös SAKUstarsin omaan Instagramiin.

– Meillä on erilaista osaamista ja täydennämme toisiamme hyvin. Hyvillä mielin lähdemme Kurikkaan, Nicol ja Roosa toteavat.

Kilpailufiilistä voit seurata Instagramista ja Facebookista @sakustars ja @treduofficial tileiltä.

Lisätietoja:
kilpailupäällikkö
Katja Aaltonen
puh. 040 726 5209