Taitaja2024 menestystä juhlittiin kiitoskahveilla

Taitaja2024 toimijoita kiitoskahveilla.

Tredun Santalahdentien toimipisteellä vietettiin Taitaja2024-kiitoskahvitusta helteisissä merkeissä. Kiitoskahvitus järjestettiin Taitaja2024-kilpailuun osallistuneille opiskelijoille ja opettajille. Tredulaiset menestyivät Taitaja2024-kilpailussa hienosti voittaen yhteensä 10 mitalia eri kilpailulajeista. Finaaleihin pääseminen semifinalistien isosta joukosta ei ole helppoa, joten pelkästään jo se on iso saavutus.

Tilaisuuden avasi Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen. Aaltonen kehui Taitaja2024-kilpailun järjestelyjä Kuopiossa ja onnitteli tredulaisia hienoista suorituksista:

– Kaikki te kilpailijat teitte maailman parhaat suoritukset, olette aivan loistavia! Iso kiitos myös valmennustiimille kilpailijoiden takana näiden suoritusten mahdollistamisesta. Jokainen teistä on voittaja, sijoituksesta välittämättä! Aaltonen hehkuttaa.

Tredun johtaja Kirsi Viskari kiitti ja onnitteli koko joukkuetta. Viskari kertoi puheessaan pitävänsä kilpailutoimintaa tärkeänä osana muun muassa ammatillisen koulutuksen tunnettuuden lisäämisessä. Viskarin mukaan Taitaja-kilpailut eivät ole pelkästään ammattitaidon näyttämisen hetki, vaan itsessään myös yksi oppimistapahtuma. Kilpailijoita hän kehui paineen alla työskentelystä, sekä ylipäätään rohkeudesta lähteä mukaan Taitaja-kilpailuihin:

– Jo pelkästään finaaliin pääseminen on tosi iso juttu! Ja kaikki te, jotka olette olleet mukana taustarooleissa, teette tärkeää työtä! Tämä on minulle vuoden parhaita työpäiviä, kun saan olla onnittelemassa teitä täällä, Viskari iloitsee.

Juhlatilaisuudessa oli paikalla myös Antti ja Airi Soljan säätiön edustaja Markku Seppälä, joka jakoi mitalisijoille päässeille opiskelijoille palkintostipendejä. Säätiö on perustettu vuonna 2006 ja sen tarkoituksena on ”tukea oppisopimuksella annettavaa koulutusta, mahdollistaa mestari-, kisälli- ja oppipoikatradition jatkumista sekä lisätä kädentaitojen opiskelun yleistä arvostusta Suomessa.” Taitajissa menestyjiä säätiö on palkinnut Pirkanmaalla noin 15 vuoden ajan. Seppälä onnitteli kilpailijoita hienosta menestyksestä.

Mediasuunnittelun lajissa päätuomarina toimineen Minna Alanko-Pirisen mukaan on todella tärkeää, että Tredussa on opettajia, jotka ovat innostuneita kilpailutoiminnasta. Ilman heitä, Tredulla ei olisi joukkuetta Taitajissa. Kuvio tarvitsee toimiakseen myös oppilaitoksen ja esihenkilöt, jotka tukevat kilpailutoimintaa ja näkevät sen merkitykselliseksi.

Alanko-Pirinen on toiminut mediasuunnittelun päätuomarina Taitajissa vuosina 2019, 2022, 2023 sekä 2024. Kilpailutoiminta on hänelle mieleinen työtehtävä ja sen mahdollistamisesta hän on kiitollinen Tredulle. Alanko-Piriselle Taitajissa toimiminen tuo lisää merkitystä omaan työhön, sekä on tärkeä verkostoitumisen hetki:

– On mahtavaa, kun pääsee muodostamaan kontakteja Suomessa eri oppilaitoksiin, ja toki myös kansainvälisiin toimijoihin, koska toimin Skillsin lajipäällikkönä. Näen Taitajan myös mahdollistamisena niille opiskelijoille, joilla on potentiaalia ja innostusta viedä asioita vielä normaalia koulutyötä pidemmälle. Ammatillisen koulutuksen näkyvyys ja arvostus on tärkeää ja se tulee minusta hienosti Taitajissa esille! Alanko-Pirinen kertoo hymyillen.

On sanomattakin selvää, että Tredun vuosittaisen Taitaja-menestyksen takana on monia eri taustatahoja, sekä tietenkin uskomattoman taitavia ja ahkeria opiskelijoita. Taitaja2025-kilpailu järjestetään Turussa 5.–8.5.2025. Nähdään siellä!

Lisätietoja:
kilpailupäällikkö Katja Aaltonen 
p. 040 726 5209 
katja.aaltonen@tampere.fi