Tredu ja Varalan urheiluopisto yhdistivät voimansa Taitaja2024-finalistien ryhmäytymisessä

Tredun Taitaja2024-finalisteja kuuntelemassa Varalan urheiluopiston psyykkistä valmentajaa Henna Hukkasta.

Torstaina 18.4. järjestettiin Tredun Taitaja2024-finalisteille ryhmäytymistilaisuus, jossa Varalan urheiluopiston psyykkinen valmentaja Henna Hukkanen kertoi finalisteille vinkkejä kilpailusuoritukseen ja psyykkiseen valmistautumiseen liittyen.

Hukkanen kävi läpi erityisesti kokonaiskuvaa kilpailemiseen liittyen psyykkisestä näkökulmasta ja sitä, millaisia taitoja kilpailutilanteessa voisi tarvita ja mitä voisi vielä halutessaan kehittää ennen Taitaja2024-finaaleja.

Tredu ja Varalan urheiluopisto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuosien ajan erityisesti Tampereen urheiluakatemian puolella. Torstaina finalistien ryhmäytymisessä järjestetty sparraushetki on uusi aluevaltaus oppilaitosten välillä, sillä nyt yhteistyötä laajennettiin urheiluakatemian puolelta myös ammattitaidon SM-kilpailuihin osallistuvien opiskelijoiden sparraamiseen.

Taitaja2024 on ammatillisen koulutuksen ja nuorten ammattitaidon SM-kilpailu, joka kokoaa yhteen lahjakkaita nuoria yhteen kilpailemaan omilla aloillaan. Tänä vuonna Taitaja-finaalit järjestetään Kuopiossa 20.–23.5. ja Kuopioon lähteekin Tredusta jälleen melkein 30 oman alansa osaajaa. Joukossa on mukana niin kilpailijoita, näytöslajien edustajia, kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuvia kuin myös lajiekspertteinä toimivia opettajia.

Finalistien esittelyjä voit seurata toukokuuhun asti Tredun Instagram-tililtä @treduofficial.

Hyvä rutiinisuoritus vie pitkälle kilpailutilanteessa

Ryhmäytymistilaisuudessa Varalan urheiluopiston psyykkinen valmentaja Henna Hukkanen kertoi finalisteille hyödyllisiä vinkkejä kilpailusuoritukseen, jaksamiseen ja henkiseen valmistautumiseen liittyen. Hukkanen kävi läpi erilaisia keinoja suoritusvarmuuden kehittämiseen, erityisesti sellaisissa tilanteissa, kun esimerkiksi kilpailutilanteessa on tapahtunut epäonnistuminen tai moka, mutta suorituksen tekemisen olisi tarkoitus vielä jatkua.

– On tärkeää pohtia sitä, miten harjoittelee omaa tekemistään. Voisiko harjoituksiin tuoda esimerkiksi muita opiskelijoita, jolloin kilpailutilannetta voisi simuloida jo ennen varsinaisia kilpailuja? Hukkanen rohkaisi kilpailijoita pohtimaan.

Hukkanen nosti esiin myös rutiinien ja rutiinimaisen tekemisen tärkeyden. Jokaisella Taitaja2024-finalistilla on taidot varmastikin aivan tarpeeksi korkealla, jolloin jokaisen hyvä rutiinisuoritus riittää finaaleissa varmasti hyvinkin pitkälle. Kilpailutilanteessa onkin tärkeää luottaa omaan tekemiseen ja siihen, että opintojen ja harjoittelun kautta on saatu kasattua hyvä taitotaso – omaa ennätyssuoritusta ei välttämättä tarvitse hakea.

Tredu ja Varalan urheiluopisto ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan, ja torstain finalistien ryhmäytymistilaisuus oli jälleen osoitus siitä, miten eri toimijat voivat yhdistää voimansa tarjotakseen nuorille parhaat mahdolliset valmiudet ja tukiverkostot menestyksekkääseen tulevaisuuteen.

Lisätietoja

Lehtori

Katja Pynnönen-Aaltonen