Tredu lisää kilpaurheilijoiden opintomahdollisuuksia – uusi tekniikan alan sporttiryhmä aloittaa syksyllä 2022

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu laajentaa kilpaurheilijoille suunnattua koulutustarjontaa ja perustaa uuden sporttiryhmän tekniikan alalle. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon johtavaan sporttiryhmään haetaan jo vuoden 2022 yhteishaussa. Laajentuva koulutustarjonta vastaa työelämän kasvavaan kysyntään ja monipuolistaa kilpaurheilijoiden opinto- sekä työmahdollisuuksia tulevaisuudessa.

 

Tredu on ammatillinen urheiluoppilaitos, jossa kilpaurheilu on yhdistettävissä opiskeluun. Tällä hetkellä Tredussa on yksi sporttiryhmä Tampereen Sammonkadun toimipisteen liiketoiminnan tutkinnonalalla, mihin opiskelijat on valittu urheilullisin perustein. Toinen sporttiryhmä aloittaa syksyllä 2022 kone- ja tuotantotekniikan alalla Hervannassa. Opinnot mahdollistavat myöhemmin reitin amk-insinööriopintoihin.

 

 

─ Urheilijoille on tärkeää, että jatko-opintopaikka peruskoulun jälkeen on Tampereen rajojen sisäpuolella, jolloin siirtyminen treenipaikkojen ja koulun välillä sujuu jouhevasti. Viime vuosina lukioiden keskiarvorajat ovat nousseet Tampereella ja opiskelijaliikenne Pirkanmaan kuntien rajoilla on lisääntynyt. Tämä on hankaloittanut urheilevien opiskelijoiden sisäänpääsyä oppilaitoksiin ja lisännyt entisestään tarvetta uusille koulutusmahdollisuuksille, kertoo Tredun urheilukoordinaattori Antti Särösalo.

 

Sporttiryhmässä urheilijoiden opinnot on suunniteltu niin, että he voivat aamutreenien, maajoukkueleirien ja kilpamatkojen aikana keskittyä urheiluun eikä heidän tarvitse olla huolissaan samaan aikaan etenevistä opinnoista. Samalla tuetaan aidosti Olympiakomitean ajatusta kaksoisura-ajattelusta.

 

─ Tulevaisuudessa ja jo nykypäivänäkin valmennusta, urheilua ja hyvinvointia tukevat yhä enemmän tekniset laitteet ja ratkaisut. Urheilijataustainen tekniikan alan ammattilainen löytää varmasti paikkansa työelämästä, sanoo kone- ja tuotantotekniikan lehtori Timo Saari.

 

─ Urheilijat ovat tottuneet asettamaan tavoitteita ja valmiita tekemään töitä niiden eteen. Heillä on kyky nähdä juuri sillä hetkellä olevat puutteet asioissa tai taidoissa ja korjata ne. Nämä ominaisuudet ovat tarpeen myös työelämässä, summaa Särösalo.

 

Urheilijoita toivotaan ja otetaan edelleen kaikkiin tutkintoihin ja ryhmiin sekä mahdollistetaan heidän kaksoisuransa, mutta oma painotusryhmä tarjoaa tähän vieläkin paremmat mahdollisuudet. Kolmas sporttiryhmä on suunnitteilla vuoden 2023 yhteishakuun Tampereen Santalahdentien toimipisteeseen.

 

Teksti:


Elina Vahtera