Tredulaisia mukana Ylen Perjantai-dokkarissa

Kaksi Tredun opiskelijaa, Toivo ja Sofia, ovat mukana Ylen Perjantai-dokkarissa perjantaina 29.9. Perjantain jakson aiheena on ”Normaaleille” tehty maailma ja itse Perjantai-dokkarin nimi on Me vs. maailma.

Perjantai-dokkarin aiheina ovat ystävyys, aikuistuminen, koulutus, työelämään siirtyminen ja sijoittuminen sekä muut nuorten haasteet, erityisesti niiden kohdalla, joilla on taustallaan autismin kirjoa tai muuta neuroepätyypillisyyttä. Jaksossa käsitellään aiheita erityisesti nuorten näkökulmasta – millaisia haasteita he kokevat omassa elämässään, niin koulu- kuin työelämän näkökulmasta, miten saada riittävää tukea ja miten saada oma äänensä kuuluviin diagnoosien takaa.

Dokkarissa kuvattiin Tredun vaatetusalan pienryhmän opiskelijoiden toimintaa koulussa ja erilaisia oppimistilanteita. Tärkeä osa opiskelijan elämää on löytää oikeanlainen oppimisympäristö, tuki ja toimintamalli juuri opiskelijan tarpeisiin. Pienryhmäopiskelu onkin yksi tällainen Tredun tarjoama mahdollisuus.

Dokkari on hyvä keskustelunavaus siitä, millaista tukea, ymmärrystä ja mahdollisuutta voimme antaa myös niille opiskelijalle, joiden opiskelu- tai elämänpolku saattaa tarvita enemmän ohjausta ja tukea.

Sari Linkosuo, lehtori & erityisopettaja

Katso Perjantai-dokkari suorana perjantaina 29.9. YLE 1- kanavalta klo 21.05 tai kurkkaa jakso jälkeenpäin Yle Areenasta.