Tredun ICT-palvelupäällikkö Teemu Niemiselle Arjen turvaaja -palkinto

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ICT-palvelupäällikkö Teemu Nieminen sai Arjen turvaaja -palkinnon. Teemu Nieminen vastaa Tredun ja Tampereen kaupungin lukioiden ict-kokonaisuuksien toimivuudesta.

KAKS -Kunnallisalan kehittämissäätiön tunnustus, 2500 euron stipendi ja Arjen turvaaja -veistos, myönnettiin 14.2. kolmelle Arjen Turvaajalle Helsingissä, Pikku Finlandiassa. Tredun ICT-palvelupäällikkö Teemu Niemiselle palkinto myönnettiin ansiokkaasta työstä ict-hankintojen, järjestelmäsuunnittelun ja ICT-palvelujen parissa. Teemu Nieminen on työssään osoittanut aktiivista ja innovatiivista kehittämisotetta varmistaakseen ICT-palvelut opetuksen käyttöön.

– Koen, että kyseessä on tunnustus jokaiselle ammatillisen koulutuksen tukipalvelutyötä tekevälle, ei vain minulle. Alkuun epäilin huijaukseksi, mutta kun todellisuus selkeytyi, niin nöyrältä tuntuu, sanoo Teemu Nieminen.

Vankka kokemus yllätyksiä ja vaihtelua tarjoavasta työstä

Tredussa on henkilöstöä 1200 ja opiskelijoita vuosittain lähes 17 000. Niemisen johtama Tredun ICT-tiimi huolehtii siitä, että opetushenkilöstöllä ja opiskelijoilla on aina käytettävissään tarvittavat laitteet. Lisäksi he varmistavat, että laitteet ovat kunnossa, päivitykset ja huollot on suoritettu asianmukaisesti, ja henkilöstö sekä opiskelijat saavat tarvittavaa tukea laitteiden ja ohjelmistojen käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tredun ICT-palvelut tarjoaa palveluitaan myös Tampereen kaupungin lukioille.

– Tässä työssä ei voi ennakoida mitä päivä tuo tullessaan, toteaa Nieminen.

Nieminen on toiminut ICT-alalla yli kaksikymmentä vuotta, joista ICT-päällikkönä kymmenen vuotta. Hän seuraa jatkuvasti alan kehitystä. Hän on vuosien ajan kehittänyt erilaisia säästötoimia mm. turhan tulostamiseen ja laitteiden käyttöiän jatkamiseksi.

Nieminen varmisti tuhansien tietokoneiden hankinnan vaikeassa tilanteessa

Vuonna 2021 oltiin suurien muutoksien edessä: toisen asteen koulutus muuttui maksuttomaksi ja edessä oli tuhansien tietokoneiden hankkiminen opiskelijoille. Tredun ICT-palvelut onnistuivat erinomaisesti turvaamaan opiskelun ja hankkivat tarvittavat tietokoneet Tampereen lukion ja Tredun opiskelijoille. Teemu Niemisen toimien ansiosta opiskelijat saivat koneensa ajoissa käyttöönsä heti opintojen alkaessa. Lisäksi Niemisen neuvokkuuden ja varasuunnitelman ansiosta myös Tampereen naapurikuntien opiskelijat saivat tietokoneet ajoissa, vaikka maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet yrittivät asettaa esteitä.