Tredun kuorossa soi ilo ja innostus

Tredun 10-vuotisjuhlallisuudet vuonna 2023 antoivat sysäyksen perustaa työyhteisöön oman kuoron. Tredun kuorolaiset vahvistavat lääketieteenkin tunnustaman asian: laulu lievittää stressiä.

Kun idea kuorosta heräsi, tehtiin varovainen kysely työntekijöiden joukossa. Suosio yllätti lopulta kaikki ja laulajat lähtivät liikkeelle isolla joukolla heti ensimmäisestä tunnustelusta. Yli 60 tredulaista ilmoitti innokkuudestaan laulaa yhdessä ja vuoden mittaan aktiivisiksi kuorolaisiksi onkin vakiintunut noin 20–30 laulajaa. Hyväntuulinen joukko kokoontuu harjoituksiin kerran viikossa.

Kuoron ohjelmistossa on sekä kauniita klassikoita että tunnelmallista uudempaa musiikkia. Vuoden pääesiintyminen oli Tredu 10 vuotta -henkilöstöbileissä syyskuussa. Parasta aikaa harjoitteluvuorossa on muun muassa joululauluja, sillä Tredun kuoro laulaa Tampereen Joulutorilla ma 4.12. klo 18.

Parasta tyky-toimintaa

Yksi aktiivisimmista kuorolaisista on ammatillinen ohjaaja Eine Altonen. Hän kiteyttää monen muun kuorolaisen ja kuoron toimintaa ihailleen tavoin, että kuoro on aivan parasta tyky-toimintaa.

– Olen tykännyt kuorosta tosi paljon. Pidän siitä, että pienellä leikkisellä mielellä on porukka mukana, mutta silti lauletaan oikein ja sydämellä, Eine Altonen sanoo.

Toinen kuorolainen, aikuisten perusopetuksessa toimiva tuntiopettaja Susanna Saxberg muistuttaa, että laulamisen positiivisista vaikutuksista löytyy jatkuvasti lisää todisteita. Laulamisen aikana onnellisuushormonit aktivoituvat, fyysinen ja psyykkinen stressi vähenevät.

Laulun hyvää tekevän vaikutuksen voi aistia Tredun kuoron harjoituksissa. Oman osuutensa onnistuneeseen tunnelmaan on tuonut kuoron johtaja Hanna-Leena Sepponen

– Hän on huippu, tosi hyvä johtaja, niin nauravainen, ja jaksaa meidän kanssa, vaikka sitä ylimääräistä höpötystä on mukana, Eine Altonen kiittelee.

Hanna-Leena Sepponen puolestaan kokee Tredun porukan huumorintajuiseksi ja lämminhenkiseksi.

Porukkaa on ollut todella ilo johtaa. Näkyvissä on alusta asti ollut ilo, innostus ja musisoimisen riemu. Kuoron kehittymistä on palkitsevaa seurata. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta luotsata porukkaa eteenpäin!

Hanna-Leena Sepponen, kuoron johtaja

Tredun kuoroa voi kuulla oppilaitostyön kokoamassa Tuomasmessussa sunnuntaina 19.11. klo 17 Aleksanterin kirkossa ja maanantaina 4.12. Tampereen Joulutorilla klo 18.