Tredun opiskelijat voittivat kolmetoista mitalia ammattitaidon SM-kilpailusta

Tredun Taitajamitalistit 2023

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu kilpaili nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista 24 finalistin voimin Taitaja2023-suurtapahtumassa. Pirkanmaalaisjoukkue palaa kotiin mukanaan kaksi SM-kultamitalia, seitsemän SM-hopeamitalia ja neljä SM-pronssimitalia. Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Taitaja järjestettiin tänä vuonna Espoossa.

Tredun opiskelijat menestyivät 8.–11.5.2023 käydyssä alle 22-vuotiaiden ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa. Tredun opiskelijat nappasivat kahdessa lajissa kultaa, kuudessa lajissa hopeaa ja kolmessa lajissa pronssia. Tredu kilpaili yhteensä 16 lajissa, joita olivat ajoneuvotekniikka, asiakaspalvelu ja myynti, automaalaus, hiusmuotoilu, kappaletavara-automaatio, kiinteistönhoito, koneenasennus ja kunnossapito, kuljetuslogistiikka, laborantti, mediasuunnittelu, pelituotanto, putkiasennus, tarjoilija, turvapalvelu, web-kehitys sekä yrittäjyys.

Tredusta finaaleihin ylsi 25 opiskelijaa, mutta joukkueesta kisaamassa oli lopulta 24 finalistia. Koko kilpailun ajan joukkue luotti itseensä. SM-kultaa tarjoilijana voittanut Helli Leppikangas kertoo olevansa hämmentynyt, mutta iloinen voitostaan. ”Kova työ todellakin palkittiin”, Leppikangas kertoo. 

Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen on riemuissaan oman joukkueen menestymisestä:

”Mahtava kisaviikko takana ja upeita suorituksia koko joukkueelta! Ovat kaikki voittajia kisasuorituksen jälkeen. Olemme todella ylpeitä näistä upeista nuorista. Taas jaksaa pitkälle, kun saa työskennellä näiden upeiden osaajien kanssa! Se on iso etuoikeus ja palkinto itsessään jo”, Aaltonen iloitsee.

Tredun mitalistit

SM-kultaa
Viljami Turve, putkiasennus
Helli Leppikangas, tarjoilija

SM-hopeaa
Mikael Salmi, ajoneuvotekniikka
Petja Hulkkonen, kuljetuslogistiikka
Satu Isoherranen, mediasuunnittelu
Kimi Jokelainen & Matias Jääskö, pelituotanto
Nea Sorvari, turvapalvelu
Mika Eerikäinen, laborantti

SM-pronssia
Sofia Huhtala, hiusmuotoilu
Eemi Ilomäki & Leevi Laitinen, kappaletavara-automaatio
Leevi Ahlstedt, kiinteistönhoito (Taitaja-PLUS)

Viljami Turve on Taitajien Taitaja 2023

Taitaja-kilpailun jury on vuodesta 2002 alkaen valinnut kilpailijoiden joukosta Taitajien Taitajan. Kriteerit valinnalle ovat selvät: Taitajien Taitaja on oman lajinsa paras kilpailija. Hän on ylpeä osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksesta. Hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja. Taitajien Taitaja on halukas ja kyvykäs toimimaan oman ammattialansa ja koko ammatillisen koulutuksen edustajana.

Vuoden 2023 Taitajien Taitaja on SM-kultaa putkiasennuksesta voittanut Viljami Turve Tredusta. Taitajien Taitajana 2023 hänet palkittiin vuoden mittaisella autoleasingillä. Tarkkasilmäiset ovat saattaneet nähdä Viljamin myös Nelosella nähtävässä Amispäiväkirjat -sarjassa, joka kurkistaa seitsemän ammattiin opiskelevan nuoren elämään.

Kuvateksti: SM-kultaa voittanut Viljami Turve opiskelee toista vuotta putkiasentajaksi. Kuva: Kaisa Karvonen (Omnia) / Skills Finland

Viljami Turve ei suinkaan ollut Taitajissa ensimmäistä kertaa. Vuoden 2022 Taitaja-finaalista Turve kotiutti putkiasennuksen SM-hopeaa. Tällä kertaa suoritus vietiin astetta pidemmälle.

”Voiton jälkeen on kyllä erikoinen olo – olen voittanut jotain noin isoa ja ainutlaatuista! Jälkeenpäin on kyllä hieno fiilis koko kilpailusta ja omasta työpanoksesta. Tulipahan tehtyä ja vietyä homma maaliin asti”, kuvailee Turve omia tunnelmiaan heti voiton jälkeen.

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Kolmipäiväisessä suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä kilpaillaan yläkoululaisten teknisiä- ja kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu. Pirkanmaalta tämän vuoden Taitaja9-kilpailuun jatkoon pääsi ja Espoossa kisasi Kaukajärven yläkoulun joukkueet Liberaalit sekä Teiskon turvetossut. Liberaalit toivat Taitaja9-kilpailusta kotiin hopeaa.

Lisätietoja
kilpailupäällikkö Katja Aaltonen
p. 040 726 5209
katja.aaltonen@tampere.fi