Tredun opiskelijat voittivat kymmenen mitalia ammattitaidon SM-kilpailusta

Tredun taitajat 2024

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu kilpaili nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista 24 finalistin voimin Taitaja2024-suurtapahtumassa. Pirkanmaalaisjoukkue palaa kotiin mukanaan kaksi SM-kultamitalia, neljä SM-hopeamitalia ja neljä SM-pronssimitalia.

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Taitaja järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa. Tredun opiskelijat menestyivät 20.–23.5.2024 käydyssä alle 22-vuotiaiden ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa. Tredun opiskelijat nappasivat kahdessa lajissa kultaa, kolmessa lajissa hopeaa ja kolmessa lajissa pronssia. Tredu kilpaili yhteensä 14 lajissa, joita olivat hiusmuotoilu, kappaletavara-automaatio, kiinteistönhoito, koneenasennus ja kunnossapito, matkailu, mediasuunnittelu, mediatekniikka, metsäkoneen käyttö, putkiasennus, puuseppä, turvapalvelu, vaatteenvalmistus, web-kehitys sekä yrittäjyys.  

Tredusta finaaleihin ylsi 25 opiskelijaa. Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen iloitsee oman joukkueen menestymisestä: 

– Olemme Tredussa todella ylpeitä kaikista kilpailijoistamme ja kaikki heistä ylsivät upeisiin suorituksiin. Joskus mitaleille pääsy on todella pienestä kiinni. Joukkueessa oli jälleen upea yhteishenki ja kaikki kannustivat toisiaan. Olemme ylpeitä nuoristamme! Aaltonen kertoo.

Tredun mitalistit 

SM-kultaa 

Justus Sääskilahti, mediasuunnittelu
Leevi Mustamo, koneenasennus ja kunnossapito

SM-hopeaa 

Ariela Salonen, mediatekniikka
Tuomas Palosaari, web-kehitys
Matias Ruusunen ja Juho Salonen, turvapalvelu 

SM-pronssia 

Tinja Oksanen ja Joona Lindberg, turvapalvelu
Ville Kaittola, putkiasennus
Leevi Ahlsted, kiinteistönhoito P2

Kultamitalit yllättivät iloisesti

Justus Sääskilahti ja Leevi Mustamo jakavat keskenään samanlaisia ajatuksia kultamitalin voittamisesta. Kumpikaan ei uskaltanut toivoa, että oma suoritus olisi ollut kullanarvoinen.

– Yllätyin, että tuli kultaa. Ajattelin, että ehkä pronssia tai hopeaa, mutta kulta sieltä kuitenkin tuli. On hienoa ja hyvältä tuntuu voitto. Erittäin nastaa! kertaa Sääskilahti omia tuntemuksiaan.

Mustamo jatkaa samalla linjalla:

– Mitäs tässä nyt sanoisi! Tein parhaani, mutta tätä en kyllä odottanut. Kun kuulin oman nimeni, jäin ihmettelemään, että miten tässä näin kävi. Hyvältä tuntuu ja hyvä aloitus mille tahansa kilpailu-uralle, nämä olivat ensimmäiset kisani.

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Kolmipäiväisessä suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä kilpaillaan yläkoululaisten teknisiä- ja kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu. Ensi vuonna kilpaillaan Turussa.

Lisätietoja:

kilpailupäällikkö Katja Aaltonen 
p. 040 726 5209 
katja.aaltonen@tampere.fi