Tredun oppisopimusopiskelijat työllistyvät usein vakinaisiin tehtäviin Virroilla

Kuvassa kolme lähihoitajaopiskelijaa ulkoilemassa kahden ikäihmisen kanssa.

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 2.-8.10.2023. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on jo usean vuoden ajan tehnyt koulutusyhteistyötä Virroilla Keiturin Sote Oy:n kanssa. Keiturin Sote Oy järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Virroilla ja Ruovedellä. Oppisopimuksella koulutetaan mm. lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Lisäksi koulutuksessa on puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan- sekä lähiesimiestyön opiskelijoita.

Keiturin Sote työllistää oppisopimusopiskelijoita useassa yksikössä, erityisesti tehostetussa palveluasumisessa. Ikäihmisten asumispalveluja tarjoava Keiturinpuisto on jo viiden vuoden ajan hankkinut suuren osan työvoimastaan oppissopimuskoulutuksen avulla.

Oppisopimus joustaa opiskelijan tarpeisiin

Osastonhoitaja Kaija Huhtala kertoo, että työnantaja saa monenlaista etua oppisopimusyhteistyöstä Tredun kanssa. Keiturinpuistoon saadaan tuikitarpeellista, uutta työvoimaa ja omien työntekijöiden osaamista saadaan kasvatettua. Oppisopimus on joustava opiskelumuoto, joka rohkaisee opiskelemaan. Perheellisetkin uskaltavat hakeutua uudelle, työllistävälle alalle, kun opintojen ohessa saa palkkaa.

Tredulla on toimipiste Virroilla, mikä helpottaa Tredun ja Keiturin Soten yhteistyötä. Sote-alan oppisopimuskoulutus Virroilla tarjoaa opiskelijoille houkuttelevat näkymät. –¬ Valtaosa opiskelijoista tulee vakinaiseksi työntekijäksi opintojen päätyttyä, Huhtala sanoo. –¬ Suurin osa oppisopimusopiskelijoista on hyvin motivoituneita. Osa opiskelijoista on ensin suunnitellut muita kuin ikäihmisten hoitoon liittyviä tehtäviä, mutta lyhyt työjakso ikäihmisten parissa on saanut kuitenkin kiinnostuksen heräämään.

Ammattiosaaminen ja elämäntaidot kehittyvät oppisopimuksella

Keiturinpuistossa koulutetaan mm. hoiva-avustajia lähihoitajiksi. Lähihoitajakoulutuksessa on tällä hetkellä viisi opiskelijaa ja toiset viisi opiskelee hoiva-avustajiksi. Sote-uudistuksen myötä työntekijöille on tiukemmat pätevyysvaatimukset, ja tarvittaessa hoitoapulaisia ilman virallista pätevyyttä voidaan kouluttaa hoiva-avustajiksi.

Oppisopimusopiskelijoita seuratessaan Huhtala on päässyt näkemään nuorten kasvamista ammattiin. Ammatillisen osaamisen lisäksi opiskelijalle kertyy koko elämää kannattelevia taitoja: itseluottamusta, vastuullisuutta ja avoimuutta muita kohtaan.

Kuvassa kolme lähihoitajaopiskelijaa ulkoilemassa kahden ikäihmisen kanssa.

Oppisopimuksella lähihoitajiksi opiskelevat Viivi Patama (vas.), Milla Olkkonen ja Marika Sievänen ulkoilevat Eeva Bärin ja Maila Tomusen kanssa.

Oppisopimuskoulutus Tredussa

 • Suurin osa oppimisesta tapahtuu käytännönläheisesti työpaikalla.
 • Soveltuvuusehdot: työsuhde tai yrittäjyys, työaika vähintään 25 h/viikko. Vähimmäisikä 15 vuotta ja riittävä kielitaito. Voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen, kun sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka. Ota sitten yhteyttä Tredun koulutustarkastajiin.
 • Opiskelijalle maksetaan alan TES:n mukaista palkkaa.
 • Oppisopimus sopii eri elämänvaiheisiin. Olitpa työelämän konkari tai vasta-alkaja, oppisopimuksessa yhdistät työn ja opiskelun joustavasti.
  • Voit opiskella ammatillisia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia.

   Lisätiedot

   Oppisopimuspäällikkö

   Liisa Klinge