Tredun uudeksi johtajaksi on valittu tekniikan tohtori Kirsi Viskari

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun uudeksi johtajaksi on valittu tekniikan tohtori, diplomi-insinööri Kirsi Viskari. Hän aloittaa tehtävässä 7.3.2022.

Kuvateksti: Tampereen seudun ammattiopisto Tredun uudeksi johtajaksi on valittu tekniikan tohtori, diplomi-insinööri Kirsi Viskari.

Kirsi Viskari siirtyy Tredun johtoon Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtorin tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2019 lähtien. Vararehtorina hänen vastuualueenaan on ollut tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, kansainvälisyys sekä liiketoiminta. Vuosina 2006–2019 Viskari toimi Saimaan ammattikorkeakoulussa mm. vararehtorina ja toimialajohtajana. Toimiessaan Stora Enson Oyj:n palveluksessa vuosina 1992–2006 hänen vastuualueena olivat älykkäät pakkaukset, sähköinen liiketoiminta ja logistiikka. Vuonna 2008 valmistuneessa väitöskirjassa Viskari tutki yhteistyön ajureita ja esteitä kartonkipakattujen kulutustavaroiden arvoketjussa.

Viskarin erityisosaamista ovat koulutuskentän laaja tuntemus, koulutusasteiden yhteistyöosaaminen, yhteistyö- ja verkosto-osaaminen sekä kansainvälisyys- ja kulttuuriosaaminen.

– Tuon Tredulle kykyni ymmärtää tarpeiden ja ratkaisujen yhteyksiä. Johtajana koen tehtäväkseni innostaa organisaatiota kehittämään ja kehittymään. Pyrin johtamaan niin ihmisiä kuin asioita tavoiteorientoituneesti, toteaa Viskari.

Pitkä ja monipuolinen työkokemus niin teollisuudessa kuin koulutussektorilla ovat tutustuttaneet Viskarin jatkuvaan muutokseen ja sen johtamiseen. Viskarin mukaan koulutusorganisaatioilta edellytetään yhä tiiviimpää työelämäyhteistyötä ja ketteryyttä, jotta muutoksiin voidaan vastata. Ammattitaitoisen työvoiman tarve, pienenevät ikäluokat ja nopeasti muuttuvat osaamistarpeet eri aloilla haastavat kehittämään hyvääkin toimintaa nykyistäkin paremmaksi.

Kirsi Viskari asuu Tampereella. Hän on tullut tutuksi monille myös luottamustehtävistään jääkiekon parissa.

Lisätietoja:

johtaja
Teppo Rantanen
Elinvoima ja kilpailukyky
p. 040 023 5442
teppo.rantanen@tampere.fi

Kirsi Viskari
p. 0400 376 420

Teksti:


Kaisa Väistö