Takaisin
Kukkaro

Miten rahoitan opintoni?

Ammatilliset opinnot ovat useimmiten maksuttomia myös aikuisille, joitakin tutkinto- ja opintomaksuja lukuun ottamatta. Opintojen aikainen toimeentulo varmasti mietityttää. Täältä saat lisätietoa opintojen rahoituksesta. Koska ohjeet opintojen rahoituksesta saattavat muuttua nopeastikin, tarkasta aina viimeisin tieto opintoetuuden maksajalta.

Opintojen rahoitus

Aikuisille on tarjolla erilaisia koulutusmahdollisuuksia Tredussa. Sinun kannattaa hyvissä ajoin ennen koulutukseen hakeutumista selvittää, millaisia kolutusvaihtoehtoja ja opintojen rahoitusmahdollisuuksia on juuri sinulle tarjolla. Se, millaista rahoitusta voit saada opintojen ajalta, riippuu siitä oletko työssä vai työtön, kun haet koulutuseen ja ovatko opinnot päätoimisia vai sivutoimisia.

Tutustu täältä opintojen eri rahoitusvaihtoehtoihin.

Paras tieto opintojen rahoituksesta on aina opintoetuuden maksajalla. Ota aina yhteyttä opintoetuuden maksajaan, kun selvität sinun vaihtoehtosi.

Ammatillinen aikuiskoulutus on usein maksutonta. Joihinkin koulutuksiin saattaa sisältyä opintomaksuja, mutta niistä ilmoitetaan jo hakeutumisvaiheessa. Joillakin aloilla voi tulla eteen työvälineisiin liittyviä kustannuksia, mutta joskus työvälineitä voi olla mahdollisuus lainata myös koululta. Lue lisää Tredun alakohtaisista ohjeista ja mahdollisista lisäkustannuksista.