Hakujakson koulutukset

Löydät Koulutukset -sivulta nyt haussa olevat koulutukset valitsemalla hakuehdot ”Näytä vain nyt haussa olevat”, ”Perustutkinto” sekä ”Tutkinnon osa”.

Näin haet

 • Koulutukseen hakeutuminen toteutetaan pääsääntöisesti hakujaksoissa. Voit hakea koulutuksiin hakuaikana täyttämällä hakulomakkeen koulutuksen esittelysivulta löytyvän linkin kautta. Hakulomake on Opintopolku- tai Wilma-järjestelmässä. Et tarvitse mitään käyttäjätunnuksia hakemuksen täyttämiseen.

  Joihinkin koulutuksiin voidaan ottaa opiskelijoita joustavasti, jolloin hakulomake on avoinna koko ajan ja opiskelijavalintaa tehdään jatkuvasti. Tästä ilmoitetaan koulutuksen esittelysivulla.

 • Lähetä liitteet hakuaikana.

  Liite voi olla riittävän tarkka valokuva tai pdf-tiedosto todistuksesta. (Tekstin pitää olla luettavissa.) Nimeä liitteet, esim. päättötodistus, työtodistus.

  TODISTUKSET OPINNOISTA

  • Jos olet suorittanut lukion, liitä lukion päättötodistus (YO-todistusta ei tarvita).
  • Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon, liitä päättötodistus, opintosuoritteet ja todistus näytöistä, jos sellainen on.
  • Jos sinulla on aiemmin kesken jääneitä opintoja lukiosta tai ammatillisesta koulutuksesta, liitä opintosuoritusote/erotodistus niistä.
 • Jos hakemaasi koulutukseen on pohjakoulutusvaatimuksena lukio tai ammatillinen perustutkinto, liitä hakemukseen vaaditun pohjakoulutuksen osoittama tutkintotodistus, joka on käännetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

  Todistuksen käännös pitää olla koulutetun kielenkääntäjän tekemä ja todistuksessa on oltava kielenkääntäjän leima. Tredu ei edellytä että kääntäjä on Opetushallituksen auktorisoima.

  Käännökseksi riittää myös tutkintotodistuksen englanninkielinen liite (esim. Europass Certificate Supplement).

  Jos todistusta ei ylivoimaisen esteen vuoksi ole saatavilla, kirjoita hakemukseen todistuksen puuttumisen syy.

 • Viimeistään hakuajan päätyttyä saat
  – yhteydenoton sähköpostilla tai puhelimitse, jos hakemustasi pitää täydentää
  – kutsun pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, jos alan opiskelijavalintaan kuuluu koe
  – kutsun haastatteluun, jos alan opiskelijavalintaan kuuluu haastattelu
  – kutsun suomen kielen kokeeseen, jos äidinkielesi ei ole suomi ja et ole toimittanut hakemuksen liitteeksi todistusta, josta ilmenee riittävä kielitaito hakemaasi koulutukseen

 • Saat päätöksen opiskelijavalinnasta sähköpostiisi kolmen viikon kuluessa hakujakson päättymisestä tai jos koulutukseen otetaan opiskelijoita joustavasti, valintapäätös tehdään viimeistään kolmen viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä. Pääsy- ja soveltuvuuskokeet voivat vaikuttaa päätöksentekoaikatauluun. Päätös lähetetään kaikille hakijoille.
  Jos saat opiskelupaikan, lue lisää uuden opiskelijan muistilistasta.

 • Hakujakson alkaessa hakulomake avautuu klo 12 ja hakujakson päättyessä hakulomake sulkeutuu klo 12.00.

  Huom! Joihinkin koulutuksiin voidaan ottaa opiskelijoita joustavasti, jolloin hakulomake on avoinna koko ajan ja opiskelijavalintaa tehdään jatkuvasti. Tästä ilmoitetaan koulutuksen esittelysivulla.

  Hakujaksot 2024

  2.1. – 14.2.2024

  19.2. – 10.4.2024

  15.4. – 5.6.2024

  10.6. – 17.7.2024

  22.7. – 4.9.2024

  9.9. – 30.10.2024

  4.11. – 4.12.2024

  9.12. – 22.1.2025

   

Koulutukset