Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on valmiudet toimia asiakaskohteessa kiinteistö-, kotityö- tai puhdistuspalvelualan esimiestehtävissä. Osaat suunnitella ja johtaa vastuualueesi palvelutuotantoa sekä ylläpitää ja kehittää asiakkuuksia. Osaat vastata palvelun laadun toteuttamisesta ja kehittämisestä asiakaskohteessa sekä johtaa vastuualueesi toiminnan kannattavuutta.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia esimiehenä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla sekä ennakoida henkilöstötarpeen ja rekrytoida henkilöstöä. Osaat myös organisoida henkilöstön perehdytyksen sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä osaamista.

Tutkinnon sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto 180 osaamispistettä (osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta, joka parhaiten tukee omissa työtehtävissäsi kehittymistäsi.

Mikäli opiskelija hankkii osaamisen kokonaisuudessaan opiskelijan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden, voi valinnainen tutkinnon osa tai osat olla myös jostain toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan erikseen sovittaessa. 

Opinnot sisältävät teoriaopintoja oppilaitoksessa, työssäoppimista työpaikalla sekä opiskelua erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä.

Tutustu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla

Pakolliset tutkinnon osat (150 osp):

  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen suunnitteleminen ja johtaminen, 75 osp
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen henkilöstön ja osaamisen johtaminen, 75 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 30 osp):

  • Ekotehokkuuden johtaminen, 30 osp
  • Kiinteistön toimivuuden ja toimintakunnon arviointi, 30 osp
  • Monipalvelujen johtaminen, 30 osp
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen kehittäminen, 30 osp
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen mitoittaminen ja myynti, 30 osp