Kesäyrittäjyys

Onko sinulla osaamista tai yritysidea, josta voisi tulla kesätyö? Tiesitkö, että voit työllistää itsesi myös kesäyrittäjänä ja siihen on tarjolla monta eri mahdollisuutta.

Nyt on mahdollisuus kokeilla omaa yritysideaa ja toimia kesäyrittäjänä omassa harjoitusyrityksessä!
Lisäksi kesäyrittäjien on mahdollisuus hakea myös kesäyrittäjyysseteliä toiminnan tueksi, lue lisää ->

Yrittäjyysopinnot & kesäyrittäjyys

Kokeile omaa yritysideaasi ja toimi kesäyrittäjänä omassa harjoitusyrityksessä! Kesäyrittäjänä sinulla on mahdollisuus saada toiminnan tueksi myös kesäyrittäjyysseteli ja suorittaa samanaikaisesti yrittäjyysopintoja.

Tredun opiskelija: Wilmasta löytyvät kaikille valinnaiset yrittäjyyden tutkinnon osat Yritystoiminnan suunnittelu (15 osp) ja Yrityksessä toimiminen (15 osp), josta erityisesti Yrityksessä toimiminen mahdollistaa kesäyrittäjyyden. Kysy yrittäjyysopinnoista OMA-opettajalta ja opinto-ohjaajaltasi.

Kesäyrittäjyysseteli Tampere

Tampereen kaupunki toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa kesäyrittäjyyskampanjan ja tamperelaisille nuorilla on mahdollisuus hakea myös kesäyrittäjyysseteliä, jonka arvo on 350 €.

Kesäyrittäjyysseteliä on tarjolla myös alueellisesti Pirkanmaalla ja tarkemmat tiedot löytyvät jokaisen sitä myöntävän kunnan / kaupungin verkkosivuilta.

Tredun puualan opiskelija

4H-yrittäjyys

4H-yritys on toimintamalli, joka mahdollistaa yrityksen perustamisen turvallisesti ja ohjatusti. Se on matalankynnyksen yrittäjyysmalli, joka on suunnattu 13-28 -vuotiaille.

Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät yritysvalmennuksia, joista saat valmiudet 4H-yrityksen perustamiseen ja toiminnan käynnistämiseen. Tampereen seudun 4H Business Lab tarjoaa ja toteuttaa useita valmennuksia kevään aikana.

Lisätietoa 4H-yrittäjyysvalmennuksista: https://tampere.4h.fi/4h-business-lab-tampereen-seutu/

Kysy lisää
Hanna Tukiainen / Tampereen 4H-yhdistys, puh 040 8239 778, hanna.tukiainen@4h.fi
Niina Perkiö / Tampereen seudun 4H Business Lab, puh 044 9803 150, niina.perkio@4h.fi

Lisätietoa 4H-yrittäjyydestä
Tredun kosmetologiopiskelija

Nuori Yrittäjyys ry / NY-yritys

Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa osallistujat perustavat yksin tai tiimissä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen. Yrityksen pyörittäminen kehittää yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja hauskalla ja käytännönläheisellä tavalla.

Moni opiskelija kokeilee yritysideaansa tällä matalankynnyksen toimintamallilla opintojensa aikana. Ammatillisissa opinnoissa NY-yritystoiminta liittyy usein Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osan suorittamiseen. Kysy lisää omaopettajalta tästä mahdollisuudesta sovittaa yrittäjyysopintoja omiin opintoihisi. Jos olet jo perustanut NY-yrityksen, niin huomaathan, että voit pyörittää NY-yritystäsi myös kesäyrittäjänä.

Kysy lisää:
Harri Paltila / Nuori yrittäjyys ry Pirkanmaa, puh 043 824 2784, harri.paltila@nuoriyrittajyys.fi

Lisätietoa NY-yrittäjyydestä Pirkanmaalla
Tredun aujoneuvoalan opiskelija

Ensimetri

Työelämä muuttuu ja yhä useampi ammattiin valmistuva opiskelija työllistyy yrittäjänä tai yrittäjämäisesti omaa osaamistaan myyden. Osa-aikainen työsuhde ja osa-aikainen yrittäjyys ovat myös yhä kasvavia tapoja ansaita tuloja. Jos sinulla on yritysidea tai mietit yritystoiminnan aloittamista, niin apua saat myös Uusyrityskeskus Ensimetristä.

Ensimetri tarjoaa kevään 2023 aikana nuorille Unelmasta työ -työpajoja, joissa nuoria autetaan ja kannustetaan löytämään oma kesäyritysidea. Tiedot työpajojen aiheista ja ajankohdista löydät täältä:
https://www.ensimetri.fi/unelmasta-tyo-workshopit/

Mirja Taipale / Ensimetri, puh 050 476 3100, mirja.taipale@ensimetri.fi

Lisätietoja Ensimetrin palveluista

Lisätietoja

Palveluvastaava

Emmi Salminen