Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Hyvinvointiteknologia-asentaja

Hyvinvointiteknologia on laitteita, joita käytetään esim. terveydenhuollon hoitotyössä tai vaikka helpottamaan vanhusten selviytymistä kotonaan normaalista arjesta.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Hyvinvointiteknologia-asentajan tehtävänä on mm. aktivoida ja huoltaa hoitotyössä käytettäviä laitteita sekä asentaa ja ottaa käyttöön hälytys- ja valvontajärjestelmiä tai muita apuvälineitä ihmisten kodeissa.

Hyvinvointiteknologia tarkoittaa laitteita, joita käytetään esim. terveydenhuollon hoitotyössä tai vaikka helpottamaan vanhusten selviytymistä kotonaan normaalista arjesta.

Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, terveydenhuollon ammattilaisten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Tärkeä osa työtä on tietotekninen osaaminen ja asiakaspalvelu.

Hyvinvointiteknologia-asentaja osaa toimia sosiaali- ja terveysalan toimintaperiaatteiden ja arvojen mukaan. Hän osaa asentaa turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä sekä hyödyntää hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Hän varmistaa laitteiden turvallisen käytön ja opastaa asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella Hyvinvointiteknologia-asentajaksi, elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Hyvinvointiteknologia-asentajan työssä vaaditaan monipuolista teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja. Opiskelijalta odotetaan kiinnostusta tietotekniikkaa ja jatkuvasti kehittyvää alaa kohtaan. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Kielitaitovaatimus B1.1. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • keskittymis- ja päättelykyky
  • ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • kielitaito
  • halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Tuija Könnölä