Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Ikävalmentaja (EAT)

Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele ikävalmentajaksi Tredussa!

Hakuaika
14.02. - 28.07.2024
Toteutustapa
Oppisopimus, Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
16.08.2024
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/Oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää

Syvennä ammattitaitoasi työn ohessa opiskellen! Tredu toteuttaa Ikävalmentajan (EAT) opinnot kokonaan verkossa etäopiskelumahdollisuudella. Voit valita eri tutkinnon osista osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan tai koko vanhustyön erikoisammattitutkinnon (180 osp). Ikävalmentajan (EAT) opinnot koostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tukinnon osista.

Opiskelu edellyttää Teams-sovelluksen käyttöä kuvamahdollisuudella. Opiskelu verkossa koostuu aktiivisesta osallistumisesta, vuoropuhelusta muiden opiskelijoiden kanssa, ryhmätöistä sekä itsenäisistä tehtävistä opetuspäivien välissä.

Pakolliset tutkinnon osat:
Ikävalmennuksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Ikävalmentajana toimiminen (60 osp), opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin
  • Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen (60 osp). Koulutus alkaa uusien opiskelijoiden Starttipäivällä Teamsissa 16.8.2024 klo 12.30–16.00. Muut koulutuksen opetuspäivät Teams-toteutuksena ovat: 19.–20.8., 16.–17.9. ja 25.10.2024.

Lisäksi voit valita valinnaisia opintoja 60 osaamispisteen verran, esimerkiksi:

  • Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi (30 osp)
  • Vastuuhenkilönä vanhustyössä toimiminen (30 osp)
  • Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen (30 osp)
  • Ikääntyneen ihmisen elämänhallinnassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen (30 osp)
  • Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen (60 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
  • Projektipäällikkönä toimiminen (60 osp), voit suorittaa tämän tutkinnon osan, jos sinulla on todellinen työelämälähtöinen projekti. Aikataulu joustavasti projektin mukaan.
  • Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 30 osaamispisteen laajuisesti.

Uusien opiskelijoiden Starttipäivä Teamsissa on 16.8.2024 klo 12.30-16.00.

Koulutus soveltuu sinulle

Joka haluat kehittää työtäsi ja syventää osaamistasi ikääntyvien valmentamiseen liittyvissä moninaisissa työtehtävissä esim. lähitoreilla, päivätoiminnassa, kotihoidossa tai erilaissa ikäihmisille suunnatuissa toimintakykyä tukevissa palveluissa.
Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla riittävä kokemus ikääntyvien kanssa työskentelystä ja soveltuva ammatillinen koulutus. Opiskelun aikana sinulla tulee olla työpaikka ikääntyvien palveluissa tai vanhustyössä.

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake 28.7.2024 mennessä Tredun Wilma-järjestelmässä . Käytä tätä hakulinkkiä, jos et suorita koulutusta oppisopimuksella. Mikäli haluat opiskella oppisopimuksella, katso ohjeet hakeutumiseen alla olevasta kohdasta Oppisopimus ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Hakuun liittyy haastattelu, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella. HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Hakemuksesi käsitellään vasta sitten, kun liitteet on toimitettu. Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta.

Oppisopimus

Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksella, jolloin opiskelija sopii työnantajansa ja Tredun koulutustarkastajan kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta. Oppisopimusopiskelija osallistuu tutkinnon osien ilmoitettuihin koulutuspäiviin, jotka ovat oppisopimusopiskelijalle ilmaisia.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen, puh.050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Video vanhustyön erikoisammattitutkinnosta. Ohita video

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Opettaja Elina Vainio
sähköposti elina.m.vainio@tampere.fi
puhelin 041 7300 712

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713