Kokki
Onko ruoka ja ruoanvalmistus intohimosi? Toteuta unelmasi ja hae koulutukseen. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.
- Hakuaika
- 14.07. - 20.08.2025
- Kenelle
- Ammatillinen perustutkinto, Lukio, Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Kangasala Finnentie
- Opinnot alkavat
- 20.10.2025
- Hinta
- Koulutus on maksuton.
Mitä koulutus sisältää?
Kokin koulutuksessa perehdyt ruoanvalmistukseen ja asiakaspalveluun. Opit tuntemaan raaka-aineita, suunnittelemaan ja valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja ruokalajeja. Opit myös asettamaan ruoat kauniisti tarjolle sekä huolehtimaan työympäristön ja työvälineiden puhtaudesta. Kestävän kehityksen mukainen toiminta on yksi tärkeä koko koulutuksen läpäisevä teema.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
• toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
• laittaa ruoan esille asiakkaalle annoksittain tai suurelle joukolle.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Koulutuksen kesto 2,5-3 vuotta HOKS:n mukaan.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa:
• asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija) ja
• ruokapalvelun osaamisalan (kokki).
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Koulutus soveltuu sinulle
- Jos olet suorittanut vähintään peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
- Jos sinulla on tutkintoon riittävä suomen kielen taito tasolla A2.2.
Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.
Kokin ammatissa vaaditaan tarkkaa makuaistia, kädentaitoja, mielikuvitusta ja luovuutta. Alan työtehtävissä korostuvat myös paineen- ja kiireensietokyky sekä taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• palvelu- ja myyntihenkisyys
• joustavuus
• vastuuntunto
• omatoimisuus
• hygieniaosaaminen
• taloudellinen ajattelu
• yrittäjämäinen asenne
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen