Lounasruokien valmistus
Lounasruokien valmistus -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää ruoanlaittotaitojasi ja suuntautua käytännönläheiseen työhön, jossa yhdistyvät makujen luominen ja asiakaspalvelu. Koulutuksen kautta voit rakentaa polun monipuolisiin tehtäviin keittiöissä ja ruokapalveluissa – ja samalla avata ovia työllistymiseen alalla, jossa hyvälle tekijälle on aina kysyntää.
- Hakuaika
- Ei haussa tällä hetkellä
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Monimuoto, Päiväopetus
- Toimipiste
- Kangasala Finnentie
- Hinta
- Koulutus on maksuton.
Mitä koulutus sisältää?
Koulutuksessa saat kattavan perehdytyksen lounasruokien valmistuksen käytännön työtehtäviin. Opit vastaanottamaan ja varastoimaan raaka-aineita turvallisesti ja tehokkaasti, sekä käsittelemään niitä ammattimaisesti keittiöympäristössä. Käytännönläheisessä opetuksessa pääset valmistamaan monipuolisia lounasruokia ja herkullisia leivonnaisia, jotka vastaavat nykypäivän asiakastarpeisiin.
Koulutuksen aikana tutustut myös yleisimpiin erityisruokavalioihin ja opit muokkaamaan reseptejä niiden mukaisesti – olipa kyseessä gluteeniton, laktoositon tai vegaaninen vaihtoehto. Näin kehität osaamistasi asiakaslähtöisessä ruoanvalmistuksessa ja vahvistat valmiuksiasi toimia erilaisissa ruokapalvelutehtävissä.
Koulutuksen kesto on noin kahdeksan (8) kuukautta.
Mitä osaamista lounasruokien valmistuksessa tarvitaan?
• tarkka makuaisti ja hyvät kädentaidot
• mielikuvitus ja luovuus
• paineensietokyky ja kyky toimia kiireessä
• yhteistyötaidot ja kyky kohdata erilaisia ihmisiä
Lisäksi alalla arvostetaan:
• palvelu- ja myyntihenkisyyttä
• joustavuutta ja vastuuntuntoa
• omatoimisuutta ja hygieniaosaamista
• tieto- ja viestintäteknisiä taitoja
• taloudellista ajattelua ja yrittäjämäistä asennetta
Koulutus koostuu lähiopetuksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opinnot alkavat lähiopetuksella Tredun Kangasalan kampuksella, jossa opiskellaan opetusravintolassa tai kahvilassa viitenä päivänä viikossa. Lähiopetusjakson jälkeen oppiminen jatkuu työpaikalla, yrityksen viikkotyöajan mukaisesti. Työpaikalla tapahtuva oppiminen tarjoaa mahdollisuuden soveltaa opittuja taitoja käytännössä ja kehittää osaamista aidoissa työympäristöissä.
Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniaosaamispassi, hätäensiapukoulutus ja anniskelupassikoulutus.
Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Koulutus soveltuu sinulle
Jos olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Näin haet
Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen