Lounasruokien valmistus
Rakastatko ruoanlaittoa? Lounasruokien valmistus -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden hankkia osaamista alalle ja työllistyä monipuolisiin ruoanvalmistu- ja asiakaspalvelutehtäviin.
Hae nyt!
Hakuaika 10.11. - 17.12.2025
- Hakuaika
- 10.11. - 17.12.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Santalahdentie
- Opinnot alkavat
- 06.02.2026
- Hinta
- Koulutus on maksuton. Hygieniapassi (10€), työkengät, päähine ja pukukaapin lukko omakustanteisesti.
Mitä koulutus sisältää?
Koulutuksessa opit vastaanottamaan, varastoimaan ja käsittelemään raaka-aineita. Opit valmistamaan lounasruokia ja leivonnaisia. Opit tuntemaan yleisimmät erityisruokavaliot ja muokkaamaan ruokaohjeita.
Lounasruokien valmistuksessa vahvuuksia ovat tarkka makuaisti, kädentaidot, mielikuvitus ja luovuus. Alan työtehtävissä korostuvat myös paineen- ja kiireensietokyky sekä taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- palveluhenkisyys ja yrittäjämäinen asenne
- joustavuus
- vastuuntunto
- omatoimisuus
- hygieniaosaaminen
- tieto- ja viestintätekniset taidot
- taloudellinen ajattelu
- tiimityötaidot
Opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Arvioitu opiskeluaika 4 kuukautta. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, voi sisältää myös iltaopetusta. Teoriaopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu käytännön harjoitteita oppilaitoksessa ja työpaikalla. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja ja edellytetään vuorotyövalmiutta, myös viikonloppuisin. Opintoihin sisältyy hygieniapassi ja hätäensiapukoulutus.
Koulutus on maksuton. Osallistujan tulee kuitenkin itse hankkia:
- työkengät ja päähine keittiötyöskentelyä varten
- hygieniapassi (maksu 10 €)
- lukko pukukaappiin
Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Koulutus soveltuu sinulle
Jos olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Hakeutujalta toivotaan perustaitoja alalta tai intoa kehittyä ravintola-alan työssä. Olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.
Näin haet
Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Oppisopimus
Jos haluat opiskella oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimusasiantuntija Osmo Tahvanaiseen ennen hakeutumista. Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta
koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu.
Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.