Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja, julkaisutuotanto

Mediaa on kaikkialla ympärillämme. Tekstin, grafiikan, valokuvan ja liikkuvan kuvan toteutuksen ammattilaisilla riittää töitä. Tutkinnon suorittanut voi toimia markkinointi- ja mediatuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä tehtävissä.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Mediapolis
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu, typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely sekä painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistus ja markkinointiviestintä. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat myös käyttöliittymiä, valmistavat verkkosivuja ja animaatioita.

Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, yritysten markkinointi- ja tiedotusyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä myös yrittäjinä. Ammattinimikkeitä voivat olla graafinen suunnittelija, valokuvaaja, kuvankäsittelijä, taittaja, web-suunnittelija ja digitaalipainon operaattori.

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä osaamista. Hänellä tulee olla erinomainen sommittelukyky, hyvä värisilmä ja värinäkökyky. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • tarkkuus ja huolellisuus
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne
  • vuorovaikutustaidot
  • oma-aloitteisuus ja joustavuus
  • hyvä kielitaito
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet koulutukseen

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on päättynyt.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Marja Malminen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere