Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot

Mielenterveys- ja päihdetyö

Valmis lähihoitaja, haluatko päivittää osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalaopinnot Tredussa!

Hakuaika
Haku aukeaa syksyllä 2024
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Tammikuu 2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Valmiille lähihoitajille suunnatut osaamisalaopinnot voit opiskella päätoimisena opiskelijana tai oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelu edellyttää olemassa olevaa mielenterveys- ja päihdetyön työpaikkaa.

Opintojen alussa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Opintojen kesto päätoimisena opiskeluna on noin vuosi ja oppisopimusopiskeluna noin puoli vuotta.

Opiskelu sisältää päätoimisena opiskeluna lähiopetusta viitenä päivänä viikossa ja oppisopimusopiskeluna noin kolmena päivänä kuukaudessa. Muita oppimisen tapoja ovat etäopetus, projektit, itsenäiset oppimistehtävät ja työelämässä oppiminen. Opetusta voi olla myös iltaisin.

Opintojen laajuus on 60 osaamispistettä. Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalaopinnot koostuvat yhdestä tutkinnon osasta:

  • Mielenterveys- ja päihdetyö, 60 osp

Oppisopimusopinnot voi aloittaa joustavasti. Seuraava päätoiminen koulutus alkaa tammikuussa 2025. Hakijat haastatellaan.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuvalla tulee olla mielenterveys- ja päihdetyön työpaikka.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Seuraava päätoimisen koulutuksen haku aukeaa syksyllä 2024. Hae päätoimiseen koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Liitä hakemukselle kopiot opiskelu- ja työtodistuksistasi, joilla haet koulutukseen. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Koulutussuunnittelija Annika Kujanpää
sähköposti annika.kujanpaa@tampere.fi
puhelin 044 430 9863

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713

Koulutuksen toteutus ja sisältö
Päätoiminen opiskelu:
Lehtori Mervi Schnorr
sähköposti mervi.schnorr@tampere.fi
puhelin 040 030 5337

Oppisopimusopiskelu:
Lehtori Sari Ruokonen
sähköposti sari.ruokonen@tampere.fi
puhelin 040 806 2591