Talonrakennusalan ammattitutkinto, osatutkinto

Rakennussiivous

Rakennussiivooja tekee tärkeää työtä rakennustyömailla – rakennussiivous on rakentamisen laatutekijä.

Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
30.01.2023

Koulutuksessa keskeisenä sisältönä on rakennussiivouksen perusteet, jotta turvallinen ja ergonominen työskentely rakennustyömailla onnistuu. Lisäksi opiskelija oppii käyttämään siivouksessa tarkoituksen mukaisia työvälineitä ja aineita. Opiskelija osallistuu myös suomen kielen opintoihin (TEAMS-sovelluksen välityksellä).

Koulutus toteutetaan työpaikoilla tapahtuvana työssäoppimisena ja koulutuksen kesto on n. 6 kuukautta. Lähiopetuspäiviä on 3-4pv koko koulutuksen aikana ja lähiopetus toteutetaan Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä Tampereella.

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat osiot:

  • Rakennussiivouksen tutkinnonosa (Talonrakennusalan ammattitutkinto), 40 osp
  • suomen kielen opintoja (opva)

Koulutus on suunnattu Ukrainasta tulleille henkilöille. Myös ne ukrainalaiset, joilla on jo työpaikka rakennussiivouksesta ja haluavat suorittaa rakennussiivouksen ammattitutkinnon osan, voivat hakeutua koulutukseen.

Koulutussopimus vai oppisopimus?

Koulutussopimuksessa työpaikka ja Tredu sopivat kirjallisesti opiskelijan työtehtävistä. Opiskelija ei ole työsuhteessa yritykseen eikä hänelle makseta palkkaa. Tredun vakuutukset ovat voimassa koulutussopimuksen aikana.

Oppisopimuksessa opiskelija on työsuhteessa yritykseen (työaika väh. 25h/vko) ja hänelle maksetaan rakennusalan tes:n mukaista palkkaa. Myös oppisopimuksessa sovitaan työtehtävät ja tehdään kirjallinen sopimus.

Työpaikalla työpaikkaohjaaja perehdyttää opiskelijan toimimaan työpaikalla, seuraa edistymistä ja ohjaa oppimista. Työpaikkaohjaajille on tarjolla koulutusta tehtävään.

Kysy lisää!

Petri Bergman
Opettaja
Petri.Bergman@tampere.fi
p. 040 1932250