Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Suurkeittiön ruokatuotanto

Luo makuelämyksiä suurelle joukolle – opi valmistamaan ravitsevaa ruokaa ammattitaidolla. Kehity suurkeittiöosaajaksi, jolla on taitoa, sydäntä ja silmää hyvälle ruoalle. Koulutus tarjoaa käytännönläheisen ja nopean väylän ruokapalvelualalle, jossa osaamiselle on jatkuvaa kysyntää.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Tässä koulutuksessa opit valmistamaan maukkaita ja monipuolisia ruokalajeja reseptien mukaisesti. Harjaannut ruoan esillepanossa ja opit pakkaamaan annokset kuljetusta varten. Saat valmiuksia asiakaspalveluun ja opit käyttämään keittiön koneita ja laitteita turvallisesti ja tehokkaasti. Lisäksi tutustut yleisimpiin erityisruokavalioihin ja niiden huomioimiseen ruoanvalmistuksessa.

Koulutuksen kesto on noin viisi (5) kuukautta.

Mitä osaamista suurkeittiötyössä tarvitaan?
Suurkeittiön ruokatuotannossa menestyminen vaatii monipuolisia taitoja ja ominaisuuksia. Tärkeitä vahvuuksia ovat:
• tarkka makuaisti ja hyvät kädentaidot
• mielikuvitus ja luovuus
• paineensietokyky ja kyky toimia kiireessä
• yhteistyötaidot ja kyky kohdata erilaisia ihmisiä

Lisäksi alalla arvostetaan:
• palvelu- ja myyntihenkisyyttä
• joustavuutta ja vastuuntuntoa
• omatoimisuutta ja hygieniaosaamista
• tieto- ja viestintäteknisiä taitoja
• taloudellista ajattelua ja yrittäjämäistä asennetta

Opintojen toteutus
Koulutus toteutetaan päivä- tai monimuoto-opintoina, jotka koostuvat lähiopetuksesta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opinnot alkavat lähiopetuksella Tredun Kangasalan kampuksella, opetusravintolassa tai -kahvilassa, viitenä päivänä viikossa. Tämän jälkeen siirrytään työpaikalla oppimiseen, joka toteutetaan yrityksen viikkotyöajan mukaisesti.

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniaosaamispassi, hätäensiapukoulutus ja anniskelupassikoulutus.

Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.

ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Jos olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen

Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Eeva-Liisa Rimpivaara

Oppisopimusasiantuntija

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere