Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuolista osaamista ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kouluttaudu ainutlaatuiseksi asiakaspalvelijaksi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Peruskoulu, Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Tarjoilijan koulutuksessa hankit osaamista tarjoilutyöhön, asiakaspalveluun ja myyntiin. Opit tuottamaan onnistuneita palvelukokonaisuuksia asiakkaille ja huolehtimaan asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Opettelet hallitsemaan kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat. Tutustut myös tilaus- ja edustustarjoiluun.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
• toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa
• kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä ruoka- ja juomatuotteita
• esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Koulutus toteutetaan päiväopintoina, opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osp. Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp, kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa, yhteensä 65 osp ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osp.

ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp

Tarjoilijan koulutuksen suorittanut työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu-­ tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Koulutus soveltuu sinulle

• Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
• Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.

Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.

Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus. Hyvä tarjoilija on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
  • kielitaito
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • hygieniaosaaminen
  • tieto- ja viestintätekniset taidot
  • taloudellinen ajattelu
  • yrittäjämäinen asenne

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Tredun ravintola- ja catering-alan opiskelija kertoo opiskelusta Tredussa. Ohita video

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Eeva-Liisa Rimpivaara

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere