Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltajan työpaikka voi olla esimerkiksi päiväkodeissa, oppilaitoksissa, majoitus- tai matkailualan yrityksissä tai sosiaalialan toimintayksiköissä. Lisäksi työympäristönä voi olla erilaiset toimitilat sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt. Toimitilahuoltaja voi työskennellä myös itsenäisenä yrittäjänä.

Hae nyt!

Hakuaika 10.06. - 17.07.2024

Hae!
Hakuaika
10.06. - 17.07.2024
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
19.08.2024
Hinta
Mahdolliset korttimaksut

Mitä koulutus sisältää?

Toimitilahuoltaja on puhtauspalvelualan ammattilainen. Toimitilahuoltajat huolehtivat, että erilaiset tilat ovat viihtyisiä ja siistejä. Työhön kuuluu perus- ja ylläpitosiivousta sekä toimitilapalveluita erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltaja käyttää työssään ammattikäyttöön tarkoitettuja siivouskoneita ja -välineitä. Hänellä voi olla myös erityisosaamista asiakkaiden avustamisessa, vaatteiden ja tekstiilien huollossa ja erityiskohteiden siivouspalveluissa.

Toimitilahuoltajan työpaikka voi olla esimerkiksi päiväkodeissa, oppilaitoksissa, majoitus- tai matkailualan yrityksissä tai sosiaalialan toimintayksiköissä. Lisäksi työympäristönä voi olla erilaiset toimitilat sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt. Toimitilahuoltaja voi työskennellä myös itsenäisenä yrittäjänä.

Toimitilahuoltajan työ on itsenäistä ja hän toimii tehtävissään asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja tuloksellisesti. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vastuullisuus ja huolellisuus
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja täsmällisyys
  • järjestelmällisyys
  • hyvä fyysinen kunto

Opiskelujen toteutus

Opiskeluaika on noin 1-2 v henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Työvaltainen koulutus toteutetaan työssäoppimispainotteisesti omassa työssä, oppisopimuksella tai palkattomalla koulutussopimuksella työpaikalla. Tarvittava lähiopetus, itsenäinen opiskelu ja työpaikalla järjestettävä oppiminen suunnitellaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Toimitilahuoltaja Kirsi Kuusiniemi kertoo opinnoistaan Tredussa ja alan työtehtävistä videolla. Ohita video
Opiskele ja työllisty puhtauspalvelualalle. Opiskelijat kertovat opiskelusta videolla. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään viimeistään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Huom!

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat motivaatio ja sitoutuminen, asiakaspalvelutaidot ja vuorovaikutustaidot sekä elämäntilanne.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Jaana Taskula

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere