TUVA – tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (717151)

Työvoimakoulutuksena vuonna 2024

Hae nyt!

Hakuaika 23.01. - 01.03.2024

Hae koulutukseen nyt!
Hakuaika
23.01. - 01.03.2024
Toteutustapa
Iltaopetus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
02.04.2024
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

TUVA-koulutus lisää valmiuksiasi suunnata ammatilliseen koulutukseen tai työelämään.

TUVAssa harjoitellaan toisen asteen opintojen edellyttämiä opiskelutaitoja. Pääpaino on suomen kielen taidon vahvistamisessa. TUVAssa harjoitellaan puhumista, puheen ymmärtämistä, kirjoittamista, lukemista, sanastoa ja kielen rakenteita monipuolisella tavalla. Tärkeää on myös vahvistaa matematiikan taitoa ja digitaitoja.

TUVAssa tutustutaan myös ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoihin, opitaan työelämätaitoja ja tehdään opettajan kanssa hakemuksia koulutuksiin. Yhteiskunnallinen osallisuus ja arjen taidot, kuten kulttuuri, terveystieto ja kolmannen sektorin palvelut, ovat myös osa TUVA-opintoja.

OMA-opettajan lisäksi oppimisen tukena ovat ammatillinen ohjaaja, opinto-ohjaaja ja erityisopettaja.

Voit halutessasi suorittaa valmiiksi ammatillisen koulutuksen yhteisiä tutkinnonosia kuten matematiikkaa, kieliä, yhteiskuntaoppia ja työelämätaitoja. Voit myös opiskella ammatillisen koulutuksen osia.

Voit halutessasi suorittaa myös hygieniaosaamisen, työturvallisuuden ym. osaamiskortteja.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Olet maahanmuuttaja ja haluat kehittää suomen kielen taitoasi
  • TUVAn kielitaitovaatimus on A2.1.
  • Olet TE-palveluiden asiakas ja vähintään 20-vuotias
  • Olet suorittanut kotoutumiskoulutuksen tai vastaavan koulutuksen, tai opiskellut esimerkiksi Aikuisten perusopetuksessa
  • Olet epävarma ammatinvalinnastasi ja haluat ohjausta sekä ideoita siihen
  • Haluat päästä tutustumaan työelämään
  • Koulutus on ensisijaisesti kotoutumisajan ylittäneille hakijoille. Kotoutumisaikaisille hakijoille suositellaan jatkuvan haun TUVA-ryhmää

Näin haet

Täytä hakemus TE-palvelujen sivuston kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Hakuaika koulutukseen päättyy 1.3.2024. Valintahaastattelut järjestetään 19.-20.3.2024 osoitteessa Rautatienkatu 10, 5. krs (Luokkatila Hämeenpuisto). Haastattelukutsut ja valintatiedot toimitetaan kirjepostina, tekstiviestinä tai sähköpostitse.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi.

Valintakoe

Hakijoille järjestetään haastattelu ja tarvittaessa kielikoe. Ota haastatteluun mukaan aikaisempi todistus kielitaidosta, jos sinulla on sellainen.

Mistä opinnot koostuvat?

Kysy lisää

TUVA-koordinaattori
Kaisa Viitasalo
puh. 040 8063874
kaisa.viitasalo@tampere.fi