Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen, osatutkinto

Työpaikkaohjaajana ja arvioijana suunnittelet, organisoit ja ohjaat käytännön työtehtävissä opiskelijaa osaamisen hankkimiseen.

Ei tarjolla tällä hetkellä

Hakuaika

Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Oppisopimus, Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
Ei tarjolla tällä hetkellä
Hinta
100€ (osatutkinto).

Mitä koulutus sisältää?

Ajankohtaista koulutusta ravintola- ja catering-alan ammattilaisille. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon osatutukinto, valinnainen tutkinnon osa (30 osp). Työpaikkaohjaajana ja arvioijana suunnittelet, organisoit ja ohjaat käytännön työtehtävissä opiskelijaa osaamisen hankkimiseen.
Olet mukana koulutuksen suunnitteluprosessissa yhteistyössä koulutuksen järjestäjän kanssa. Työpaikkaohjaajan roolit vaihtelevat koulutuksen aikana opiskelijan tarpeen ja oppimisen edistymisen mukaan.
Rooleja voivat olla esimerkiksi suunnittelija, ohjaaja, esimerkin antaja, arvioija, kannustaja ja yhteistyökumppani.
Koulutus antaa valmiudet toimia arvioijana ammatillisessa tutkintokoulutuksessa ja osaat kehittää ohjaus- ja arviointitaitojasi.

Koulutus sisältää:

 • työpaikalla tapahtuvaa oppimista
 • koulutus sisältää verkko-opetusta 1,2 vuoden aikana. Kaikki opetus tapahtuu verkossa. Oppimisympäristöinä mm. Moodle, Futural Skills, Wilma ja Teams, joiden käyttöön opiskelijat perehdytetään.
 • henkilökohtaista ohjausta
 • laadukasta osaamisen arviointia

Toteutus:

 • säännölliset Teams -ohjausajat opiskelijoille varmistavat opintojen etenemisen
 • työpaikkaohjaajien tukeminen Teams -ohjauksissa
 • opetus on suunniteltu ravintola-alan sesonkiajat huomioiden
 • yrityskohtaiset koulutuspaketit suunnitellaan yhdessä yritysten kanssa
 • koulutus toteutetaan, mikäli vähintään 16 osallistujaa.
 • koulutuksen kesto n. 3 kk.

Koulutus toteutetaan joustavasti käytännön työtehtävien yhteydessä oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Voit opiskella etänä verkossa. Opiskelu sisältää teoriaa ja käytännön tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), ja opiskelun toteutus, laajuus ja kesto arvioidaan sen mukaisesti yksilöllisesti.

Koulutus soveltuu sinulle

 • mikäli sinulla on koulutuksen ja/tai työkokemuksen kautta hankittu alan ammattitaito. Alan työpaikka, sekä mahdollisuus tehdä ohjaustehtäviä omalla työpaikalla
 • jos toimit majoitus- ja ravitsemisalan esimiehenä ja sinulla on alaisia vähintään 2 kpl, tai olet siirtymässä esimiestehtäviin. Koulutus tarjoaa tiedolliset ja taidolliset edellytykset toimia operatiivisena esimiehenä majoitus- ja ravitsemisalan esimiestehtävissä päivittäisten toimintojen ohjaamisessa, esimiestyössä ja asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisessa.

Näin haet

Hae koulutukseen tämän linkin kautta. Kouluttajamme ottavat sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä hakuaikana, kaikki hakijat haastatellaan elokuun 2022 aikana. Koulutus toteutetaan, mikäli vähintään 16 osallistujaa.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutussuunnittelija
Kati Jyrävä
puhelin 041 730 3992
sähköposti kati.jyrava@tampere.fi

Koulutussuunnittelija
Satu Kuitunen
puhelin 0400985412
sähköposti satu.kuitunen1@tampere.fi

Oppisopimuskoulutus

Koulutustarkastaja
Osmo Tahvanainen
puhelin 050 442 0353
sähköposti Osmo.Tahvanainen@tampere.fi