Metsäalan ammattitutkinnon osatutkinto

Vaativat puunkaadot

Koulutuksen aikana suoritetaan Vaativien puunpoistojen tekeminen -tutkinnon osa, 30 osp. Koulutuksen jälkeen osaat tehdä työsuunnitelman ja valmistella työmaan, poistaa konkelossa olevan puun ja puuryhmän, korjata juurineen kaatuneen puun ja viimeistellä työmaan.

Hakuaika
Syksyn 2024 koulutuspaikat ovat täynnä.
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Ylöjärvi Kuru | Metsätie
Opinnot alkavat
Koulutusaika 18.11.–5.12.2024
Hinta
250 €

Mitä koulutus sisältää?

Voit nyt suorittaa Metsäalan ammattitutkintoon kuuluvan tutkinnon osan Vaativien puunpoistojen tekeminen, 30 osp, erillisenä opintonaan. Koulutuksen jälkeen osaat tehdä työsuunnitelman ja valmistella työmaan, poistaa konkelossa olevan puun ja puuryhmän, korjata juurineen kaatuneen puun ja viimeistellä työmaan.

Koulutuksen alussa perehdytään vaarojen arviointiin ja työturvallisuuteen etäopetuksena Teams-kokouksin. Lähiopetuspäivien aikana harjoitellaan erilaisia vaativien puunpoistojen tilanteita käytännössä. Koulutuksessa perehdytään myös metsäpalveluyrittäjän haasteellisten puunkaatojen erikoistilanteisiin.

Tutkinnon osan suorittamisen jälkeen voit jatkaa opiskelua esimerkiksi metsäkoneenkuljettajaksi.

Toteutus

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opetusta järjestetään lähiopetuksena ja Teamsin välityksellä sekä Moodle oppimisympäristöä hyödyntäen. Opintoihin kuuluu käytännön harjoituksia.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun sinulla on aiempaa kokemusta metsäalalla työskentelystä sekä metsätyövälineiden käytön perusosaamista.
  • Oman osaamisen oppimisympäristönä tulee olla oma metsätila, työpaikka tai yritys, jossa edistät osaamistasi ja suoritat opintojasi.
  • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1

Näin haet

Linkki hakulomakkeeseen

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Opiskelijamaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää tai lopettaa opiskelunsa. Kaikki tutkinto- tai osatutkintotavoitteiset koulutukset ovat maksuttomia opiskelijoille, jotka ovat työttöminä työnhakijoina opiskelijaksi ottamispäivänä.

Kysy lisää

Lehtori
Jari Syvälä
puhelin 040 865 1566
sähköposti Jari.Syvala@tampere.fi