Logistiikan perustutkinto

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Kuljettajan työ edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.–21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.2.–21.3.2023
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Kuru | Metsätie
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja eli rekkakuski ajaa esimerkiksi puoliperävaunua, täysperävaunua tai moduuliyhdistelmää kotimaan ja ulkomaiden liikenteessä. Hän kuljettaa raaka-aineita teollisuudelle ja tuotteita kauppoihin, rakennustyömaille tai muille asiakkaille. Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja vastaa kuorman lastaamisesta ja purkamisesta, rahtiasiakirjoista sekä kuljetuskaluston kunnosta ja turvallisuudesta. Hän tuntee ajoneuvon lisäksi myös kuormankäsittelylaitteiden toiminnan ja rakenteen sekä pystyy tekemään niiden tavallisimmat huoltotoimenpiteet.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja työskentelee useimmiten kuljetusliikkeiden, kaupan, teollisuuden, rakennusalan, kuntien tai valtion palveluksessa. Kuljetusalan työpaikkoja tarjoavat esimerkiksi henkilö-, kappaletavara-, kuriiri-, elintarvike-, rakennustarvike-, maa-aines- ja jätekuljetuksiin erikoistuneet kuljetusyritykset.

Metsätien toimipisteessä Ylöjärven Kurussa sinulla on mahdollisuus suuntautua myös tukkirekan kuljettajaksi. Meiltä löytyy hyvät mahdollisuudet monipuoliseen käytännön harjoitteluun.

Yhdistelmäajoneuvokuljettajan ammatti edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • Taloudellisuus
  • Turvallinen ajotapa

Opintojen rakenne
Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutustu tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto tai väyläopintoja korkeakouluun.

Metsätien toimipisteen logistiikan perustutkinnon päiväopiskelijana saat kolme maksutonta ateriaa opiskelupäivinä.

Metsätien toimipisteessä Ylöjärven Kurussa on opiskelija-asuntola. Lisätietoa asuntolasta löydät toimipisteen nettisivulta.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun pystyt itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn ison rekan ohjaimissa
  • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys. Tutustu alan terveysvaatimuksiin: Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täältä.

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Mervi Putkonen
puhelin 050 359 2632
sähköposti Mervi.Putkonen@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15