Logistiikan perustutkinto

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Kuljettajan työ edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä.

Hakuaika
Yhteishaussa keväällä 2025.
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Kuru | Metsätie
Opinnot alkavat
6.8.2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja eli rekkakuski ajaa esimerkiksi puoliperävaunua, täysperävaunua tai moduuliyhdistelmää kotimaan ja ulkomaiden liikenteessä. Hän kuljettaa raaka-aineita teollisuudelle ja tuotteita kauppoihin, rakennustyömaille tai muille asiakkaille. Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja vastaa kuorman lastaamisesta ja purkamisesta, rahtiasiakirjoista sekä kuljetuskaluston kunnosta ja turvallisuudesta. Hän tuntee ajoneuvon lisäksi myös kuormankäsittelylaitteiden toiminnan ja rakenteen sekä pystyy tekemään niiden tavallisimmat huoltotoimenpiteet.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja työskentelee useimmiten kuljetusliikkeiden, kaupan, teollisuuden, rakennusalan, kuntien tai valtion palveluksessa. Kuljetusalan työpaikkoja tarjoavat esimerkiksi henkilö-, kappaletavara-, kuriiri-, elintarvike-, rakennustarvike-, maa-aines- ja jätekuljetuksiin erikoistuneet kuljetusyritykset.

Metsätien toimipisteessä Ylöjärven Kurussa sinulla on mahdollisuus suuntautua myös tukkirekan kuljettajaksi. Meiltä löytyy hyvät mahdollisuudet monipuoliseen käytännön harjoitteluun.

Yhdistelmäajoneuvokuljettajan ammatti edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • Taloudellisuus
  • Turvallinen ajotapa

Opintojen rakenne
Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutustu tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto tai väyläopintoja korkeakouluun.

Metsätien toimipisteestä
Logistiikan perustutkinnon päiväopiskelijana saat kolme maksutonta ateriaa opiskelupäivinä.
Metsätien toimipisteessä Ylöjärven Kurussa on opiskelija-asuntola. Lisätietoa asuntolasta löydät toimipisteen nettisivulta.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun pystyt itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn ison rekan ohjaimissa
  • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys. Tutustu alan terveysvaatimuksiin: Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täältä.

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Oppivelvollisille opiskelu on maksutonta.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Ei-oppivelvollisilta opiskelijoilta peritään 220 €:n suuruinen materiaalimaksu koko opiskeluajalta. Lasku lähetetään noin kuukauden kuluttua opintojen aloituksesta. Maksua ei palauteta, mikäli keskeytät opintosi. Lisäksi opiskelija maksaa itse ajokorttiin liittyvät viranomaismaksut ajokorttiluokasta riippuen 300–500€.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Yhteishaussa keväällä 2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Mervi Putkonen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere