Tredun sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyspolku

Mietitkö, mitä teet peruskoulun jälkeen? Kiinnostaako sisällöntuottaminen sosiaalisessa mediassa? Olisiko yrittäjyys sinun juttusi? Entä kiinnostaako sosiaali- ja terveysala? Tredun sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyspolku tarjoaa vaihtoehdon opiskella ammatti ja yrittäjyyttä yhtäaikaa.

Uusi sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyspolku tarjoaa yhteishaussa 2024 valituksi tuleville nuorille mahdollisuuden opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja) ja samalla kartuttaa osaamista yrittäjyydessä. Uuden yrittäjyyspolun takana on ajatus, että voit opiskella ammatin, joka takaa työllistymisen tulevaisuudessa ja saat samalla valmiudet toimia yrittäjänä jo opintojen aikana. Yrittäjyyteen kannustetaan ja sitä harjoitellaan opintojen aikana. Omaa yritysideaa pohditaan ja muotoillaan opintojen aikana ja jokainen löytää oman tapansa toteuttaa yrittäjyyttä. Yrittäjyyden muotoja ja yritysideoita voi olla monenlaisia, esimerkiksi omasta harrastuksesta voi saada idean yritystoimintaan. Opintoihin kuuluu olennaisena osana sosiaalisen median käyttö yrittäjän työkaluna, joten opinnot sopivat hyvin sosiaalisen median kentästä kiinnostuneelle.

Yrittäjyyspolun osaamisalavaihtoehtoina ovat ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen tai lasten ja nuorten kasvatus ja hoito. Voit valita näistä vaihtoehdoista sinua enemmän kiinnostavan. Opintojen aikana rakennat oman näköisesi yrittäjyyden polun, joka voi valmistumisen jälkeen johtaa oman yritystoiminnan aloittamiseen täysipäiväisesti tai osapäiväisesti. Vaikka et päätyisikään koulutuksen jälkeen yrittäjäksi, saat opintojen aikana käytännön kokemusta yrittäjyydestä ja vahvan osaamisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena, mikä valmistaa sinua entistä paremmin työelämän haasteisiin.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa. Yrittäjyyspolulle voi ilmoittautua Santalahdentien toimipisteessä lähihoitajaopintojaan aloittavat yhteishaussa valitut opiskelijat. Kiinnostus yrittäjyyspainotteiseen polkuun kysytään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Ohjeet hakeutumiseen löydät täältä.

Videolla kerrotaan Tredun sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyspolusta. Ohita video