Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työelämässä oppiminen

Oppiminen työpaikalla on parhaimmillaan voimavara, joka kehittää koko työyhteisöä.

Työpaikkaohjaajan, opettajan ja koko työyhteisön hyvä yhteistyö on ammatillisessa koulutuksessa onnistumisen tae. Me Tredussa vastaamme koulutuksen tavoitteellisuudesta, ohjauksesta ja arvioinnista. Työpaikkaohjaajan vastuulla on opiskelijan edistymisen seuraaminen ja oppimisen ohjaaminen työpaikan toimintoihin ja ammatin hallintaan työpaikan toiminnan mukaan.

Työpaikalla opiskelija voi hankkia osaamista joko kokonaan oppisopimukseen tai koulutussopimukseen perustuen tai yhdistellä näitä joustavasti opintojensa aikana.

Oppisopimuksen tai koulutussopimuksen tekeminen edellyttää, että työpaikalla on riittävästi tuotanto- ja palvelutoimintaa sekä tarpeelliset työvälineet. Tärkeää on myös ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä henkilöstö, josta nimetään opiskelijalle vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Yhteistyössä oppilaitoksen kanssa työpaikalla voidaan paitsi kouluttaa tulevaisuuden osaajia, myös saada uutta tietoa ja osaamista omaan organisaatioon.


Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on työsuhteiselle sopiva koulutusmuoto. Työtehtävien tulee vastata tutkinnon vaatimuksia ja näin opiskelu hyödyttää sekä työantajaorganisaatiota että opiskelijaa itseään. Oppisopimuskoulutuksessa osaaminen hankitaan työpaikalla käytännön työtehtävissä ja osaamista täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä.

Oppisopimuksesta saatavat hyödyt

  • Työnantaja-oppisopimuksella voit rekrytoida uutta työvoimaa
  • kouluttaa henkilöstöäsi uusiin työtehtäviin
  • laajentaa työntekijäsi osaamista

Työnantajana saat

  • maksuttoman koulutuksen työntekijällesi
  • koulutuskorvausta enimmillään 150 €/kk
  • palkkatukea työttömän tai irtisanomisuhan alla olevan työntekijän palkkaamiseen. Harkinnanvaraisen tuen määrittelee TE-toimisto.

Yrittäjän oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on yrittäjälle hyvä tapa kehittää yritystään ja omaa osaamistaan käytännönläheisesti. Opiskeltava tutkinto voi olla ammattialaasi tai yrittäjyyteen liittyvä tutkinto, esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinto.

Kysy lisää oppisopimuksesta

Lisää tietoa oppisopimuskoulutuksesta ja siihen hakeutumisesta saat oppisopimuspalveluiden omalta sivulta sekä soittamalla tai viestittämällä oppisopimuspalveluihimme.

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma ja ke klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fiKoulutussopimus

Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa, eikä hänelle makseta palkkaa tai muuta vastiketta. Koulutussopimus tehdään kirjallisesti jokaiselle opiskelijalle yksilöllisesti tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus kerrallaan.

Koulutussopimus tehdään koulutuksen järjestäjän ja työpaikan edustajan välillä ja sopimus annetaan tiedoksi opiskelijalle.

Koulutussopimustyöpaikan tarjoajalla on velvollisuus seurata opiskelijan osaamisen kehittymistä ja ryhtyä toimenpiteisiin silloin, kun opiskelijan suunniteltua osaamista ei pystytä saavuttamaan. Hän myös raportoi koulutuksen järjestäjälle opiskelijan osaamisen hankkimisen toteutumisesta.