Helena Kallio-Lahtiselle ammatillisen koulutuksen ansioristi

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun pitkäaikainen työntekijä Helena Kallio-Lahtinen on saanut ammatillisen koulutuksen ansioristin osoituksena ansiokkaasta työstä. Ansioristin myönsi Ammattiosaamisen Kehittämisyhdistys AMKE ry.

Helena Kallio-Lahtinen (restonomi, YAMK) teki yli 20-vuotisen uran ammatillisen koulutuksen hyväksi. Uransa alkuvaiheissa Helena toimi lehtorina ja opettajana erilaisissa tehtävissä (talousopettaja, ammatinopettaja ja tuntiopettaja). Hän toimi myös osastonjohtajan ja tiimivastaavan tehtävissä. Työuran edetessä Helena toimi suurten ESR-projektien projektipäällikkönä ideoiden mm. ravintola- ja cateringalan opettajille restonomimuuntokoulutuksen.

Helenan suuri ammatillinen intohimo oli työssäoppiminen ja sen kehittäminen. Tätä osa-aluetta hän kehitti suurella sydämellä ja hyvässä yhteishengessä niin koulutuspäällikkönä kuin myöhemmin kehittämispäällikkönä.

Helena teki arvostettua kehittämistyötä henkilöstön pedagogisen osaamisen monipuolistamiseksi. Hän oli mukana kehittämässä vertaismentorointia ja perustamassa Tredun tep-mentoriverkostoa (työelämäpedagogiikka). Helena teki merkityksellistä työtä oppilaitoksen sisäisen ja alueellisen oppilaitosyhteistyön tiivistämiseksi.

Helena jäi eläkkeelle kesän kynnyksellä 2022.