Kannamme huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista yhdessä kotiväen kanssa

Neljä kättä yhdessä

Nuorten hyvinvointi on meille tärkeää. Tehtävämme on tukea opiskelijan kasvua ja kehitystä sekä tarjota hyvä valmiudet tulevaisuuden työelämään. Haluamme, että Tredun on turvallinen toimintaympäristö kaikille.

Nuorten huumeiden käytöstä ja sen lisääntymisestä on puhuttu mediassa viime aikoina. Huumeita näkyy katukuvassa yhä enemmän. Myös huumeiden saatavuus on helpottunut erilaisten sivustojen myötä.

Kannamme huolta nuorten päihteiden käytöstä yhteistyössä opiskelijoiden kotiväen kanssa. Tehtävämme on yhdessä tukea opiskelijan kasvua ja kehitystä sekä valistaa nuorta päihteiden käytöstä. Yhteydenpitoa oppilaitoksen ja kotiväen kanssa pidetään Wilma-viestien välityksellä.

Syksyn aikana opiskelijoiden kotiväkeä on tavattu myös päihteettömyysilloissa. Järjestimme marraskuussa kaksi avointa päihteettömyysiltaa, joissa terveydenhuollon asiantuntijat kertoivat vinkkejä päihteiden puheeksi ottamiseen kotona. Teemailtoihin pystyi osallistumaan sekä livenä että etänä.  

Turvallinen toimintaympäristö kaikille

Turvallinen toimintaympäristö on laadukkaan opetuksen ytimessä. Haluamme, että sekä opiskelijat että henkilökunta voivat kokea olonsa turvalliseksi toimipisteissä.

Tredu on päihteetön oppilaitos. Päihteillä tarkoitetaan kaikkia päihdyttäviä aineita kuten alkoholia, lääkkeitä tai huumeita sekä tupakka- ja nuuskatuotteita. Jokaisella on velvollisuus puuttua tilanteisiin, jos tekee päihteisiin liittyviä havaintoja.

Tredussa on käytössä Tampereen kaupungin ohjeistukseen perustuva päihteettömyyssuunnitelma. Suunnitelma on koottu päihdetilanteiden ratkaisun tueksi ja avuksi päihteiden käytön ennaltaehkäisemiseksi. Käytössämme on myös varhaisen puuttumisen toimintamalli, jonka avulla voidaan toimia päihdehäiriöitä epäiltäessä.

Jos näet päihteisiin liittyviä havaintoja, ilmoita siitä OMA-opettajallesi tai toimipisteesi vahtimestarille.

Jos huoltajana herää epäilys huollettavasi päihteiden käytöstä, ota yhteyttä opiskelijaterveydenhuoltoon tai opettajaan.

Hyödyllisiä linkkejä kotiväelle:

Tietoa nuuskasta https://ehyt.fi/paihde-peli-info/nikotiinituotteet/nuuska/ 

Tietoa sähkösavukkeesta/vapesta https://ehyt.fi/paihde-peli-info/nikotiinituotteet/sahkosavukkeet/ 

Lapseni jäi kiinni nikotiinituotteen käytöstä-mitä minun pitäisi tietää https://ehyt.fi/paihde-peli-info/tukea-eri-elamantilanteisiin/lapseni-jai-kiinni-nuuskasta-mita-minun-pitaisi-tietaa/ 

Nikotiinituotteiden käytön ehkäisy ja lopettaminen https://ehyt.fi/paihde-peli-info/nikotiinituotteet/nikotiinituotteiden-kayton-ehkaisy-ja-lopetus/ 

Nuoret ja alkoholi-mitä kasvattaja on syytä tietää https://ehyt.fi/paihde-peli-info/tukea-eri-elamantilanteisiin/nuoret-ja-alkoholi-mita-kasvattajan-on-syyta-tietaa/ 

Nuori kiinnostuu alkoholista https://www.mll.fi/vanhemmille/vinkkeja-lapsiperheen-arkeen/nuori-kiinnostuu-alkoholista/ 

Tietoa kannabiksesta https://ehyt.fi/paihde-peli-info/huumeet/kannabis/ 

Mitä jos oma lapsi käyttää kannabista https://ehyt.fi/paihde-peli-info/tukea-eri-elamantilanteisiin/mita-jos-oma-lapsi-kayttaa-kannabista/ 

Puhu nuorelle kannabiksesta https://kannabishanke.fi/podcast/ 

Apua ja tukea https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/vanhemmille/apua-ja-tukea/nuorelle 

Päihdeneuvonta https://ehyt.fi/paihde-peli-info/paihdeneuvonta/