”Sotilasilmailusta ammatti” keräsi ilmailun ihastelijat Pirkkalaan ympäri Suomen

Ilmailutapahtuma Pirkkala

Satakunnan lennosto, Tredu ja Patria järjestivät 10.5. upeassa kelissä Sotilasilmailusta Ammatti- tapahtuman Pirkkalan Myötätuulessa. Samalla juhlittiin myös Tredun 10-vuotistaivalta. Tapahtumassa oli esillä komeaa kalustoa ja ohjelmassa nähtiin mm. Hornetin ja Hawkin sekä Ilmavoimien taitolento-osaston Midnight Hawks:n esityslennot. Lisäksi esiteltiin ilmavoimien ja siviilipuolen ammatteja sekä koulutusmahdollisuuksia. Paikalla oli perinteinen soppatykki ja Sotilaskoti herkullisine munkkeineen. Tapahtumapaikalle oli ilmainen nonstop-kuljetus.

Tredun pisteellä esiteltiin koulutustarjontaa ja iloinen ykkösvuoden avioniikkaopiskelija Henri Ali-Tolppa kertoili opiskelusta.

– Täällä opiskellaan esimerkiksi koneiden huoltoa, teknistä piirustusta, fysiikkaa, ilmailulakia ja aerodynamiikka.

– Onhan tämä opiskelu täällä varmasti tosi erilaista kuin muualla. Tehdään vaikka tällaisia tapahtumia, voi päästä helposti töihin ulkomaille ja opettajat ovat rennon asiallisia.

Opettaja Markus Berg opettaa Tredussa suihkumoottorioppia ja lentokonejärjestelmiä. Hänellä on pitkä kokemus Finnairilta ja työnsä hän aloitti Tredussa alkuvuodesta.

– Täällä on hyvä pöhinä ja opiskelijat ovat jatkuvasti harjoitteluissa ympäri Eurooppaa. Opettajan työ on hauskaa näiden veijareiden kanssa, hymyilee Markus.

Opettaja Markus Berg viihtyy opetustyössä Pirkkalassa

Koulutuspäällikkö Juhani Anttila seisoo ylpeänä hallin edessä ja kehuu yhteistyötä Patria Pilot Trainingin ja Ilmavoimien kanssa.

– Yhteistyö on ensiluokkaista ja se mahdollistaa mm. tällaiset tilaisuudet ja harjoittelupaikat, sekä sen että olemme jatkuvasti tietoisia alan työllisyystilanteesta.

– Suomalainen koulutus on todella arvostettua maailmalla ja opiskelijoita pyydetäänkin alituiseen jäämään töihin ulkomaille työssäoppimisen jälkeen.

Koulutusjohtaja Ari Mäkitalo tervehtii kentällä ihmisiä ja verkostoituu minkä ehtii. Yhdessä ihailimme perinteisiin pukuihin sonnistautuneita lentäjiä koneidensa edessä pikkupoikamaisesti.

– Toivottavasti mahdollisimman moni näistä oikeista pikkupojista ja tytöistä innostuu alasta ja saamme paljon uusia hakijoita taas ensi vuonna Treduun!