Pirkkalan toimipiste – lentokoneasennusta, logistiikkaa ja kansainvälisyyttä

Nainen pienlentokoneen vieressä, taustalla mies ja toinen pienlentokone

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Lentokonealan koulutusta on järjestetty Tredua edeltävässä oppilaitoksessa jo vuodesta 1996 alkaen. Tredun 10-vuotisen matkan aikana toiminta on laajentunut ja opiskelijamäärät kasvaneet.

Toiminnan kasvun myötä tuli tarvetta uusille toimitiloille. Ilmailualan koulutuskeskus otettiin käyttöön Pirkkalassa vuonna 2017. Uudehkossa rakennuksessa on upeat puitteet sekä Tredun lentokoneasennukselle, että naapurina toimivalle lentäjiä kouluttavalle Patrialle. Pirkkalan toimisteellä voi opiskella myös logistiikan perustutkinnon.

Työelämäyhteistyötä ilmailualan toimijoiden kesken

Tredun ja ammatillisen koulutuksen erikoisuus on tiivis yhteistyö työelämän kanssa. Ilmailualan koulutuskeskuksessa yhteistyö on arkipäiväistä ja hyvin konkreettista. Yhteistyötä tehdään lentoyhtiöiden, lentokonehuoltokorjaamoiden ja lentokoneita valmistavien yrityksien kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Ala on hyvin kansainvälinen ja siksipä suuri osa opiskelijoista suorittaa koulutukseen kuuluvan 10 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla: Itävallassa, Unkarissa, Sveitsissä tai Virossa. Tredu saa myös eurooppalaisia opiskelijoita vieraaksi useita kertoja lukuvuoden aikana. Koulutusohjelma on yhteiseurooppalainen ja se tarjoaa valmistuvalle opiskelijalle valmiudet työskennellä eri Euroopan maissa.

Lentokoneala on teknisesti monipuolista, vaativaa ja jatkuvasti kehittyvää. Lähitulevaisuudessa tullaan työskentelemään perinteisten lentokoneiden lisäksi sähkökäyttöisten ilma-alusten parissa mukaan lukien miehittämättömät lentolaitteet. Tredun halusta pysyä kehityksen kärjessä on todisteena vuosi sitten tutkintoalalle hankittu uusi lentokelpoinen lentokone.

Logistiikan toiminnallinen oppimisympäristö

Myös logistiikan koulutus tekee tiivistä yhteistyötä työelämäkumppaneiden kanssa. Noin vuosi sitten logistiikalle valmistui uusi toiminnallinen oppimisympäristö, joka mahdollistaa opintoihin kuuluvien harjoituksien tekemisen aidoissa työelämän tehtävissä oikeiden asiakkaiden kanssa. Jasperintiellä pyörii rengas- / kappaletavaravarasto, jossa käy Tredun Pirkkalan opiskelijoiden lisäksi opiskelijoita myös Nokialta ja Hepolamminkadulta. Asiakkaina on muun muassa yksi suuri autovuokraamo, yksi autoliike sekä Pirkanmaan hyvinvointialue. Näiden asiakkaiden kesä- ja talvirenkaita säilytetään rengasvarastolla sesongin mukaisesti. Opiskelijat tarkastavat renkaat, huolehtivat niiden pesusta ja kuljetuksesta pitkin maata jopa Pohjois-Suomea myöten.

Trukki jossa nainen ohjaamassa. Vieressä kaksi naista seisomassa jutellen