Rankaa, rahtia ja retkeilyä Metsätiellä

Opiskelijoita metsäkoneen vieressä

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Metsätiellä Kurussa metsä on jokapäiväinen oppimisympäristö ja luonto asettaa reunaehdot toiminnalle. Toimipisteessä koulutetaan ammattilaisia logistiikan ja luonnonvara-alan töihin. Kurussa metsäalaa on opiskeltu vuodesta 1937 ja ensimmäisen kurssin oppilaat saivat käsiinsä todistukset osaamisestaan jo 84 vuotta sitten.

Meiltä Metsätieltä valmistuu metsäkoneenkuljettajia, yhdistelmäajoneuvonkuljettajia, metsuri-metsäpalvelujen tuottajia ja erä- ja luonto-oppaita. Lisäksi tarjoamme koulutusta esimerkiksi hirsirakentamiseen, vaativien puunkaatojen toteutukseen sekä monenmoisia luontotuotteisiin liittyviä koulutuksia kuten villiyrtti- ja sienikursseja.

Metsätiellä tehdään valtakunnallisesti merkittävää metsäalan koulutuksen kehittämistyötä. Uudet innovaatiot, kuten koneista saatavan tiedon hyödyntäminen opetuksessa, antavat uutta potkua alan perinteikkääseen opetukseen.

Mieleenpainuvimpia tapahtumia Tredun 10-vuotiselta taipaleelta onkin vuonna 2022 saatu Pro Metsä -palkinto. Pirkanmaan metsäneuvosto myönsi palkinnon aktiivisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työstä alueellisen metsäohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi.

Neljä miestä istuttamassa puuta

Palkitsemistilaisuudessa istutettu puu kuvastaa kasvua ja muistuttaa siitä, että tämän päivän työmme vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Metsätien edistyksellisyydestä kertoo myös se, että toimipiste sai Suomen toisena ammatillisena oppilaitoksena kestävän tulevaisuuden indikaattoreiden mukaisen sertifikaatin vuonna 2021.

Metsä- ja luontoala tarvitsee osaajia työelämään. Metsätiellä tehdään reteesti töitä ammattilaisten kouluttamiseksi nyt ja tulevaisuudessa. Tähän tarvitaan reilusti rohkeaa työelämäyhteistyötä myös jatkossa.

Alla oleviin kuviin on kerätty muistoja vuosien varrelta.