Avioniikka-asentaja
- Hakuaika
- 19.02. - 10.04.2024
- Kenelle
- Lukio tai ammatillinen perustutkinto
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Pirkkala Myötätuuli
- Opinnot alkavat
- Elokuu 2024
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Lentokoneasennuksen perustutkinto antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Työn tavoitteena on varmistaa lentokoneiden virheetön toiminta ja lentokelpoisuus. Koulutus toteutetaan yhteiseurooppalaisen koulutusohjelman mukaan ilmailuviranomaisen valvonnassa. Koulutus antaa valmiudet työskennellä Suomessa ja Euroopassa.
Tredussa annetaan ainoana Suomessa B2-lupakirjaan tähtäävää avioniikka-asentajakoulutusta. Avioniikka-asentaja keskittyy opinnoissaan lentokoneiden ja helikoptereiden sähkö-, navigointi-, yhteydenpito-, tietokone- ja automaatiojärjestelmiin. Työtehtäviä ovat järjestelmien ja laitteiden testaukset, laitevaihdot ja muutostyöt. Avioniikka-asentajia työskentelee ilmavoimien, kotimaisten tai eurooppalaisten lentokoneiden huoltotoimintaa suorittavien yritysten sekä ilmailuteollisuuden palveluksessa.
Perustutkinnon laajuus on 180 osp ja opinnot kestävät kolme vuotta. Ammattiaineiden opetus tapahtuu Pirkkalan toimipisteessä. Yhteiset tutkinnonosat opiskellaan Hepolamminkadun toimipisteessä.
Tutustu lentokoneasennuksen tutkinnon perusteisiin.
Koulutus soveltuu sinulle
Jatkuvassa haussa hakevat henkilöt ovat jo suorittaneet lukion ja/tai ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon. Lentokoneasennuksen perustutkinnon suomen kielen taitotasovaatimus on B2.1.
Tärkeitä taitoja alalla toimiessa ovat
- englannin kieli
- huolellisuus ja ohjeiden noudattaminen
- looginen ja tekninen ajattelutaito
- vastuullisuus ja tunnollinen asenne
- tiimityötaidot
Alalle hakeutuvan tulee olla perusterve ja nuhteeton henkilö. Alan turvallisuusvaatimukset edellyttävät yhteiskunnan sääntöjen ja määräysten noudattamista. On hyvä huomioida jo hakuvaiheessa, että esteenä opiskelijaksi valinnalle voi olla
- puutteellinen värinäkö
- sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
- sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei saada korjattua apuvälinein
- hankala käsi-ihottuma
- allergia lentokonehuoltotyössä käytetyille aineille ja materiaaleille
- tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma
- sairaudet, jotka pahenevat vuorotyössä
- mielenterveyden häiriö
- päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Seuraava hakuaika on 19.2.2024-10.4.2024.
Valinta lentokoneasennuksen perustutkintoon tapahtuu pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Lentokoneasennuksen perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, avioniikan osaamisala ja lentokoneasennuksen osaamisala. Osaamisalatoiveen voi esittää pääsykokeen yhteydessä. Osaamisalojen opiskelupaikat täytetään pääsykoepisteiden perusteella.
Suomen kielen taito testataan hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos hakija ei osallistu kielikokeeseen, hakemus peruuntuu. Lisää kielitaitovaatimuksista ja kielikokeista voit lukea täältä.
Pääsykoe
Lentokoneasennuksen perustutkinnon pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään 24.4.2024 etätoteutuksena. Kaikille hakijoille lähetetään tarkemmat ohjeet kokeesta sähköpostilla ennen koepäivää. Hylätty koetulos on esteenä opiskelijaksi valinnalle (0 pistettä tai ei osallistunut kokeeseen). Lue lisää pääsy- ja soveltuvuuskokeesta Tredussa.
Kaikkien lentokoneasennuksen koulutusohjelmaan opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee toimittaa oppilaitokselle ilmailulääkärin lausunto soveltuvuudestaan ilmailualalle (T-lausunto, enintään kolme kuukautta vanha). Lääkärintodistuksen toimittamatta jättäminen voi johtaa opiskelupaikan menettämiseen. Hakeutumisvaiheeseen kuuluva lääkärintodistus ei kuulu maksuttomuuden piiriin ja jää näin ollen hakijan itsensä maksettavaksi.
Sinua voisi kiinnostaa myös
Kysy lisää
TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649