Tredussa hiljainen hetki Vantaan ampumavälikohtauksen uhreille 3.4.2024

Kädet

Tredussa oppilaitosympäristöissä opiskeleville ja työskenteleville järjestetään Vantaan uhreille huomenna 3.4. ensimmäisen oppitunnin aluksi hiljainen hetki, jonka jälkeen opettajat tarvittaessa keskustelevat asiasta opiskelijoiden kanssa.

Vantaalla Viertolan koulussa tapahtui tänään hyvin ikävä ampumavälikohtaus. Tapahtumassa yksi ampumisen uhri menehtyi tapahtumapaikalla ja kaksi henkilöä loukkaantui ampumisessa vakavasti. Tapahtuma ja sen käsittely eri viestintävälineissä saattaa aiheuttaa niin henkilökunnassa kuin opiskelijoissa hämmennystä, surua ja turvattomuutta. Tämän johdosta työterveys ja opiskeluhuollon ja työterveyden ammattilaiset ovat käytettävissä, mikäli keskustelun tai tuen tarvetta ilmenee.

Hiljainen hetki 3.4.

Tredussa oppilaitosympäristöissä opiskeleville ja työskenteleville järjestetään Vantaan uhreille huomenna 3.4. ensimmäisen oppitunnin aluksi hiljainen hetki, jonka jälkeen opettajat tarvittaessa keskustelevat asiasta opiskelijoiden kanssa. Tilaisuudella tuetaan vahvistetaan ymmärrystä, että on normaalia tuntea erilaisia ja voimakkaitakin tunteita.

Tunteet voivat olla pelkoa, vihaa tai surua. Tosiasia-vaiheessa jokainen osallistujan tulee saada kertoa tapahtumista ja siitä, miten hän sai tapahtumasta kuulla ja minkälaisia tunteita ja ajatuksia tämä herätti. Osallistujien kesken tieto jakaantuu ja täydentyy. Opiskelijoilla on suuri tarve tietää ja käsitellä asioita kuin aikuisellakin, ja usein puuttuvan tiedon korvaavat mielikuvat voivat olla faktoja hurjempia, joten yhteinen jakaminen on tärkeää.

Tukea on saatavilla, joten älä jää yksin.