Uutisia

Rajaa tyypin mukaan

Merja Sarvala valittiin uuteen virkaan Tredun opintoasiainjohtajaksi

9.4.2021 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun uudeksi opintoasiainjohtajaksi on valittu Merja Sarvala. Opintoasiainjohtajan viran luominen liittyy Tredun opiskelijapalveluiden uudistumiseen, jossa tavoitteena on parantaa opiskelijapalveluiden laatua ja saavutettavuutta. Tredun opiskelijapalvelujen uusi organisointimalli käynnistyy 1.5.2021.

Tredu tarjoaa yhteishaussa opiskelupaikkoja useassa Pirkanmaan kunnassa

23.3.2021 Tredu on suuri ja laajalla alueella toimiva kouluttaja. Tarjoamme hakijoille aloituspaikkoja Pirkanmaalla kahdeksalla paikkakunnalla, 14 eri toimipisteessä. Yhteishaussa tarjoamme perustutkintoja haettaviksi Tampereen lisäksi Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä.

Rohkee, retee ja reilu Tredun vuosi 2020

10.3.2021 Tredun vuoden 2020 tilikauden tulos toteutui 1,6 milj. euroa ylijäämäisenä ja oli siten 1,1 milj. euroa muutettua talousarviota parempi. Ylijäämäiseen tulokseen johtivat ammatillisen koulutuksen valtionosuuksien kasvu ja aikaisempien vuosien talouden sopeuttamisohjelmassa tehdyt toimenpiteet. Toiminnan kannalta vuosi oli poikkeuksellinen ja yllätyksellinen, mutta kuitenkin täynnä aktiivisuutta ja osallistumista.

Tredulle myönnettiin todistus laadukkaasta kansainvälisestä toiminnasta

23.2.2021 Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredu on saanut Opetushallitukselta Erasmus+ -akkreditoinnin ohjelmakaudelle 2021–2027. Erasmus+ -akkreditointi tarkoittaa todistusta laadukkaasta kansainvälisestä toiminnasta. Tredulla on ollut akkreditointi myös aiemmalla ohjelmakaudella ja jo tätä ennen kansainvälisen toiminnan sertifikaatti.

Toisen asteen yhteishaku alkoi – Tredussa 3030 aloituspaikkaa

23.2.2021 Toisen asteen yhteishaku on meneillään ja jatkuu 7.4.2021 saakka. Toisen asteen yhteishaussa haetaan ammatilliseen ja lukiokoulutukseen. Treduun voivat yhteishaussa hakea peruskoulun suorittaneet opiskelijat, joilla eivät vielä ole suorittaneet aiempaa ammatillista tutkintoa. Myös ylioppilastutkinnon suorittaneet nuoret voivat hakea Treduun.

Tredu valmistautuu maksuttomaan opiskeluun

21.1.2021 Opiskelu Tredussa muuttuu maksuttomaksi oppivelvollisille opiskelijoille. Muutos liittyy oppivelvollisuuden laajenemiseen. Oppivelvollisuus laajenee koskettamaan nuoria ikäluokka kerrallaan. Oppivelvollisuus kestää heidän kohdallaan siihen saakka, että nuori suorittaa toisen asteen tutkinnon tai täyttää 18 vuotta. Toisen asteen tutkintoa voi suorittaa maksuttomasti sen vuoden loppuun kun nuori täyttää 20 vuotta.