Hepolamminkadun toimipiste – rohkea tulevaisuuteen katsoja

Kuvituskuva Hepolamminkadun toimipisteblogiin

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Tredun 10-vuotisjuhlan kunniaksi kokoamme kaikista toimipisteistä muistoja ja tarinoita. Hervannan kampus on todellinen kampus monine rakennuksineen. Jokaisesta rakennuksesta saisi oman kokoelman upeita muistoja. Tässä yksi tuhansista.

Tietopalvelupäällikkö Anne Suoniemi muisteli ensimmäistä työpäiväänsä Hervannassa Hepolamminkadulla ja sitä, miten toimipiste on jatkuvasti kehittynyt vuosien varrella.

Muistan ikuisesti ensimmäisen työpäiväni Hervannan ammattioppilaitoksessa. Seisoin tuulen tuiverruksessa A-talon vesikatolla silloisen rehtorin Saavalaisen Pentin kanssa ja koetin kuvitella kyseiselle paikalle hienon suunnitteluvaiheessa olevan IT-kirjaston. Aika vaikeaahan sitä oli tuolloin mieleensä loihtia. Päivämäärä oli 1.10.2002. Siitä alkoi minun työurani ammatillisen koulutuksen alati ihmeellisessä, mielenkiintoisessa ja muuttuvassa maailmassa.

Rohkeaa kehittämistyötä ja hankkeita

Hepolamminkadun toimipiste on aina ollut rohkea tulevaisuuteen katsoja. Täällä on uskallettu tehdä uusia hankkeita, joista muualla on vain haaveiltu. Näitä hankkeita on riittänyt aina vaativasta moniakselisesta työstön oppimisympäristöstä kuuluisaan Valimoinstituuttiin tai edellä mainittuun komeaan IT-kirjastoon. Rohkea kehittämistyö on jatkunut edelleen Tredunkin aikakaudella.

Hepolamminkadun toimipiste on tunnettu kuuluisasta Hervannan hengestään, joka koostuu hurtista huumorista, reiluudesta ja välillä myös suorapuheisuudesta, mutta ennen kaikkea ennakkoluulottomasta suhtautumisesta uusiin asioihin. Opiskelijasta välittäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen on aina ollut Hervannassa sydämen asiana.

”Hepolamminkadun toimipiste on aivan ainutlaatuinen monialaisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Tylsää hetkeä ei täällä ole.”

Anne Suoniemi, tietopalvelupäällikkö

Kahviossa tavataan!

Hervannan toimipisteen L-rakennuksessa toimiva kahvio on kampuksen suussasulava sydän. Opiskelijoiden herkulliset leivonnaiset ja maukkaat ruoat houkuttelevat kävijöitä kauempaakin. Koronan ja hybridityön myötä kahviosta on tullut myös monelle työpiste, josta tarttuu myös mukaan herkullisia leipomo- ja lihatuotteita. Kahviossa tapaa usein Hervannan kampuksen koulutusjohtajan Ari Mäkitalon.

– Tämä on mainio kohtaamispaikka. Kahvio on luonteva miljöö ja solmukohta moikata ja jutella pidemmästikin. Tässä tulee hoidettua nopeasti monet asiat kuin ohimennen.