Ketterää opetusta ja Ford-merkkihuolto Oriveden toimipisteellä

Kaksi opiskelijaa korjaa autoa

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Tredu juhlii kymmenvuotista taivaltaan tänä vuonna. Orivedellä ammatillinen koulutus täyttää jo 60 vuotta, sillä Oriveden seudun ammattikoulu aloitti toimintansa 1. syyskuuta 1962. 

Erilaista ammatillisen opetuksen historiaa kirjoitetaan myös nyt, kun Oriveden toimipisteen toiminta siirtyi viime syksynä autoalan toimintaympäristöä lukuun ottamatta keskustaan. Muodonmuutos vanhasta hotellin yökerhosta ja baarista oppilaitokseksi tapahtui pikavauhtia ja uusia muistoja on saatu rakennettua jo kohta lukuvuoden ajan toimipisteellä. Koulun sijainti on huippuluokkaa ja monta kumppaniyritystä sijaitsee aivan lähistöllä.

Jo vuosien ajan osana Tredun Oriveden toimintaa samoissa tiloissa ovat olleet Fordin merkkihuolto ja A-Katsastus. Oppiminen tapahtuu siis aidossa autoalan oppimisympäristössä. Pienen toimipisteen etuna on myös joustavuus ja ketteryys kaikessa toiminnassa. Alueen yritysten kanssa on toteutettu monenlaisia hankkeita projektioppimisen kautta ja yhteistyö kaupungin kanssa on joustavaa.

Tekemisen meininki näkyy ja kuuluu

Ryhmien monimuotoisuus on yksi Oriveden suurista rikkauksista, sillä niin oppivelvolliset nuoret kuin aikuisetkin opiskelevat samoissa ryhmissä. Toimipisteellä voi opiskella liiketaloutta, sosiaali- ja terveysalaa, autoalaa sekä tutkintoon valmentavaa koulutusta. Lisäksi Orivedellä on kiinteistöalan aikuisryhmä ja myös muita vaihtuvia aikuiskoulutuksia.

”Me saamme täällä Orivedellä työskennellä laajan yhteistyöverkoston ympäröimänä ja tuottaa osaavia ammattilaisia työelämään. Tekemisen meininki näkyy ja kuuluu. Oivallisen osaamis-olotilan saavuttamiseksi meillä on ilo tarjota opiskelijoillemme monipuolisia, innovatiivisia ja joustavia ratkaisuja aina kansainvälisistä hankkeista lähellä tapahtuviin projekteihin”, kertoo lehtori ja tiimivastaava Tea Humppi.