Kymppivuoden helmiä Santalahdentieltä

Santalahdentien toimipisteblogin kuvituskuva

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Tredu täyttää tänä vuonna pyöreitä ja sen kunniaksi Santalahdentien toimipisteessä kokoonnuttiin kahvipöydän ääreen muistelemaan yhteistä taivalta. Nauru oli herkässä ja yhteiset muistot taisivat kostuttaa kertojien silmäkulmaa.

Annetaan Pyynikin kampuksen koulutusjohtaja Virpi Siirasen avata peli.
– Santalahdentien toimipistettä on mahtava johtaa. Täällä on äärettömän heittäytyvä ja osaava henkilöstö. Erityisen mieleenpainuva muisto on jäänyt toimipisteen yhteisestä norsupalloturnauksesta, jossa opettajat, opiskelijat ja johtajat kisailivat rinta rinnan.

Palveluvastaava Ritva Rapatti puolestaan nostaa tapahtumista päällimmäiseksi omaishoitajien puurojuhlan.
– Kun 70 eri ikäistä ihmistä oli nauttimassa puurojuhlasta, jonka eri koulutusalat toteuttivat yhdessä, se oli esimerkki todellisesta yhteisöllisyydestä. Tunnelma ja palaute olivat mieleenpainuvia.

Muutos on aina mahdollisuus

Lehtorit Sirpa Vuolle ja Sari Talonen ovat pitkän linjan tredulaisia. Vuosiin on mahtunut paljon kokemuksia, uutta ja mullistavaakin.
– Muuttokuvioiden keskellä Åkerlundinkadulta totesin, että isoin voimavara työssä on ajatella, että muutos on aina mahdollisuus, kertoo Vuolle.
– Monenmoiseen pääsee mukaan, koska henkilöstö on huomioitu hyvin, lisää Talonen.

Koulutuspäällikkö Terhi Rissanen ylistää Tredun Helmeä, jossa toteutuvat monipuoliset ja monialaiset palvelut vauvasta vaariin.
– Tämä on Helmi isolla H:lla!

Santalahdentien väkeä kokoontui muistelemaan toimipisteen taivalta

Santalahdentien väkeä kokoontui yhteen muistelemaan toimipisteen matkaa. ”Monenmoiseen pääsee mukaan, koska henkilöstö on huomioitu hyvin”, kertoo lehtori Sari Talonen.

Koulutus- ja toimipistepäällikkö Sisko-Liisa Sillanpää puolestaan poimii muistojen laajasta kirjosta esiin uusien oppimisympäristöjen nimeämistalkoot.
– Oppimisympäristöt on meillä nimetty kaupunginosien mukaan ”Koukkuniemi, Lapinniemi…” ja hauskoja tilanteita on sattunut opiskelijoiden soitellessa pitkin kaupunkia hukassa olevan ryhmänsä perään.

Kansainvälinen meininki

Opinto-ohjaaja Merja Helin ja lehtori Arto Kestilä nauttivat Santiksen kansainvälisyydestä.
– Täällä on mahtavaa kansainvälistä pöhinää ja aina on jotain meininkiä ympärillä. Mukaan mahtuu erilaisia persoonia ja kansallisuuksia on kymmeniä.
– Tänne on mukava tulla ja on helppo olla oma itsensä. Täällä on katto korkealla ja seinät leveällä.

Taija Salonen, mentori ja lehtori puolestaan iloitsee siitä, että toimipisteessä yhdessä ihmetellään, oivalletaan ja keskustellaan opiskelijoiden ohjaamisesta. Itse opiskelijat puolestaan keksivät myös monenlaista ja tätä todistaa aitiopaikalta vahtimestari Mika Tennberg.
– Se positiivinen kuhina on hienoa, mikä alkaa aulassa opiskelijoiden kuulutusten jälkeen, jos vaikkapa kaivataan paikalle asiakkaita erilaisiin projekteihin.

ATK-tukihenkilö Juha Kujansuu kiteyttää kokonaistunnelman.

”Tykkään tästä työporukasta, kaikkiin voi luottaa ja myös itsestä on apua muille. Kun kysytään, mistä pidän työssäni eniten, niin se on tää Santis!”

Juha Kujansuu

Katso Santalahdentien toimipisteen kymppivuotisvideo kokonaisuudessaan TÄSTÄ

Lue lisää Santalahdentien toimipisteestä!