Monipuolisia koulutusmahdollisuuksia ja yhteistyötä Nokialla

Nokian toimipiste sisältä. Aulassa on ihmisiä ja ständejä, katosta roikkuu pallotaideteos.

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Ammatillinen koulutus täyttää vuonna 2025 Nokialla sata vuotta. Vuosiin on mahtunut paljon ja matka jatkuu uudella yhteisellä kampuksella Nokian lukion ja perusopetuksen ryhmän kanssa. Tredun 10-vuotisella taipaleella koulutusmahdollisuudet ovat monipuolistuneet. On luovuttu vanhasta, mutta myös rakennettu ja luotu uutta.

Tredussa Nokialla tehdään paljon tärkeää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tiivis yhteistyö perusopetuksen kanssa on vahvistanut oppilaiden sijoittumista toisen asteen koulutukseen ja myös edistänyt heidän opintojaan. Muita tärkeitä säännöllisiä yhteistyökumppaneita ovat Nokian Yrittäjät ja Nokian kaupungin eri toimijat, kuten Nokian työllisyyspalvelut, kumppanuusryhmä ja etsivä nuorisotyö.

Opiskelijoille on järjestynyt työpaikalla tapahtuvaa koulutusta hyvin eri alojen yhteistyökumppaneiden kanssa. Osa opiskelijoista on siirtynyt suorittamaan tutkintoaan loppuun oppisopimuksella, ja laajennettu työssäoppiminen on ollut tärkeä mahdollisuus opiskelijoille vahvistaa osaamistaan ja työelämätaitojaan. Yhteistyökumppaneina on alueen laaja kirjo yrityksiä sekä teollisuus- että palvelualoilta.

Uudella kampuksella yhteisöllisyyttä opintoihin

Uusi ja tyylikäs Silta-kampus avasi ovensa syksyllä 2022. Kyseessä on yhteiskampus, jossa toimii Tredun lisäksi Nokian lukio ja yksi perusopetuksen ryhmä.

Yhteisestä kampuksesta on iloa niin opiskelijoille kuin koko Nokian alueelle. Kun kaikki toisen asteen opiskelijat ovat samoissa tiloissa, yhteisöllisyys parantuu esimerkiksi yhteisellä opiskelijakunnalla, tapahtumilla ja teemapäivillä. Myös yhteisiä kampuskursseja on mahdollista toteuttaa, joista voi olla paljon hyötyä työelämään siirtyessä tai jatkokoulutukseen hakeutumisessa. Kampus vahvistaa myös alueellista yhteistyötä yritysten kanssa.

– Meidän monialaisia tiimejämme yhdistää se, että jokaisella opiskelijalla on oma polku ja henkilökohtainen suunnitelma omiin opintoihinsa. Tartumme rohkeasti vaikeisiinkin haasteisiin, ja koulutamme ja ohjaamme yhdessä osaajia työelämän tarpeisiin, kertoo koulutuspäällikkö Marita Hietanen työstä uudella kampuksella.

Henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa on kehitetty yhteistä toimintakulttuuria, ja uusi arki onkin ollut jo hyvin sujuvaa palautteiden perusteella. Valmista ei vielä tietenkään ole näin suuren muutoksen jälkeen, mutta työ jatkuu hyvässä hengessä.

Nokia on urheilukaupunki

Tredu on myös urheiluoppilaitos ja kuuluu Olympiakomitean urheiluoppilaitosverkostoon. Nokian toimipisteessä opiskelee tälläkin hetkellä 12 akatemiaurheilijaa. Toimipisteellä opiskelee koripalloilijoita sekä salibandyn ja ringetten pelaajia. Yksilölajeista akatemiaurheilijoita löytyy kilpa-ajosta, jääkiekosta, telinevoimistelusta ja judosta.

Nokia on urheilukaupunki, joka näkyy ja tulee näkymään myös tulevaisuudessa yhä enemmän koko kaupunkikuvassa ja Tredun arjessa. Nokian koripalloakatemia tulee olemaan monelle nuorelle realistinen vaihtoehto sekä jo yläkoulussa, että toisen asteen opinnoissa. Akatemiassa toimii muun muassa nuorten olympiavalmentaja J-P Männistö ja muita valmentajia.