Opinnoista yrittäjyyspolulle – yrittäjäalumni Teemu Huhtala, Tallipihan kahvila

Teemu Huhtala, Tallipihan kahvion yrittäjä

Tredun blogi

Kaikki artikkelit

Yrittäjäalumni tarkoittaa henkilöä, joka on opiskellut ja valmistunut Tredusta ja toimii yrittäjänä. Lue Tredusta valmistuneen Teemu Huhtalan yrittäjyyspolusta.

Yksi Tredun yrittäjäalumneista on Tredusta merkonomiksi vuonna 2015 valmistunut Teemu Huhtala, joka toimii äitinsä kanssa ikonisen Tallipihan kahvilan yrittäjänä. Teemun polku yrittäjäksi alkoi jo opiskeluaikoina NY-yrittäjyyden kautta, mikä tarjosi mahdollisuuden testata omaa liikeideaa turvallisesti Nuori yrittäjyys ry:n tarjoaman konseptin avulla. Silloin yritystoiminta käsitti pienimuotoista tuotteiden maahantuontia ja myyntiä.

Opiskelu sisälsi runsaasti työssäoppimisjaksoja, ja Teemu päätyi jo toisena opiskeluvuotenaan harjoitteluun Tallinnan laivalle. Työssäoppiminen jatkui samassa paikassa myös seuraavana vuonna, ja tämä poiki Teemulle vakituisen työpaikan. Urakiito laivalla oli todella vauhdikasta, ja Teemu eteni muutamassa vuodessa laivan controllerin tehtäviin. Tilanne muuttui kuitenkin todella nopeasti, kun Teemulle tarjottiin mahdollisuutta ostaa äitinsä kanssa legendaarinen Tallipihan kahvila.

Tallipihan kahvila tarjoaa lounaan lisäksi salaatteja ja erilaisia leivonnaisia. Kahvilarakennuksen lisäksi kahvilan sisäpihalle avautuu kesäisin ulkoterassi, jonka yhteydessä on myös jäätelö- ja vohvelikioski A-oikeuksin. Nostalginen kahvilaympäristö on paikallisten asiakkaiden lisäksi myös monen turistin suosikkikohde Tampereella.

Käy tutustumassa tarkemmin Tallipihan kahvilaan täältä!

Yrittäjyys on tuntunut oikealta valinnalta

Yrittäjyyden Teemu on kokenut omalla kohdallaan ehdottomasti oikeaksi valinnaksi, sillä yrittäjyys on mahdollistanut oman vision täysimääräisen toteuttamisen kahvilatoiminnassa. Yrittäjyys on mahdollistanut lukuisia kokeiluita, mistä esimerkkinä mm. valtaisan suositut, 17 eri täytevaihtoehdolla tilattavat laskiaispullat. Yrittäjyys on myös konkreettisesti opettanut hahmottamaan omaa toimintaa erilaisten mittareiden valossa. Talousluvut ovat vain yksi osa kokonaisuutta, hyvän käsityksen yrityksen tilanteesta saa osallistumalla päivittäiseen toimintaan, jolloin pystyy konkreettisesti näkemään, miten asiakkaat reagoivat erilaisiin kehittämistoimenpiteisiin.

Teemu Huhtala suosittelee opiskelijoita miettimään yrittäjyyttä yhtenä mahdollisena uravaihtoehtona jo opiskeluiden aikana, sillä opinnot Tredussa mahdollistavat laaka-alaiset yrittäjyysopinnot, joiden aikana opiskelija pääse pohtimaan omia valmiuksiaan toimia yrittäjänä. Erilaiset yrittäjyyskokeilut, kuten NY-yrittäjyys, mahdollistavat oman yrittäjyyshenkisyyden kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta kuitenkin omalla yrittäjyysriskillä ja omalla rahalla. Yhtä riskitöntä tapaa testata pienimuotoista yritystoimintaa ei välttämättä tule opiskelujen jälkeen, joten jos vain yritysidea löytyy, niin ilman muuta kannattaa kokeilla yrittäjyyttä jo opiskeluaikana.

Lisätietoja alumnitoiminnastamme

alumni.tredu@tampere.fi

Lisätietoja alumnitoiminnastamme

Lisätietoja alumnitoiminnastamme